Αρχισαν με δυσκολιες οι περιφορες των Δημοτικων και Περιφερειακων συμβουλιων

Της Έκδοσης
Με τον κορωνοϊό να σταματά όλες τις δράσεις, όπως ήταν αναμενόμενοι οι λειτουργίες και των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης προσαρμόζονται, μιας και ακόμα και μέσα σε αυτή την κατάσταση, οι λειτουργίες τους πρέπει να συνεχίσουν.
 
Έτσι, πλησιάζοντας στο τέλος του Μαρτίου αλλά να μην φαίνεται αν υπάρχει τέλος στους περιορισμούς, ξεκίνησαν και στη Ροδόπη τα συμβούλια δια περιφοράς.
 
Δια περιφοράς λοιπόν θα γίνει η σημερινή Οικονομική επιτροπή του Δήμου Ιάσμου, ενώ, και εδώ αναμένουμε αρκετές αντιδράσεις, δια περιφοράς θα γίνει και η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, η οποία, έχει μόλις 42 θέματα.
 
Πολλά από αυτά, αν όχι όλα, είναι τυπικά, αλλά όπως και να το κάνουμε, όταν το πρώτο θέμα είναι η έγκριση του Ετησίου Προγράμματος Δράσης 2020, μετά την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης περί αναπομπής της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ Θ, μάλλον υπάρχουν κάποια ζητήματα να συζητηθούν.
 
Ήδη είχαμε αντιδράσεις για ένα συμβούλιο δια περιφοράς στην περιοχή μας, αυτό του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με δύο παρατάξεις, «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Πόλη και Πολίτες» να ανακοινώνουν ότι δεν θα συμμετέχουν, κάτι που καθιστά αδύνατον να καλυφθεί ο προαπαιτούμενος αριθμός των 2/3 των μελών που οφείλουν συμμετάσχουν για να νομιμοποιηθούν οι αποφάσεις του συμβουλίου.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.