Ομορφες υπενθυμισεις

Απαρατήρητα

Είναι ευτυχές γεγονός τα ποσοστά «συμμόρφωσης» των Ροδοπιτών, και όχι μόνο, με τα μέτρα πρόληψης για την μη διάδοση του κορωνοϊου και δη το μέτρο που αφορά στο σύνθημα των ημερών #menoumespiti.
 
Ωστόσο δύο αναρτήσεις που εκμαιεύσαμε κατά τη διαδικτυακή μας βόλτα αφορούν και σε ένα κομμάτι «συμπολιτών» μας που δεν μένουν σπίτι γιατί πολύ απλά δεν έχουν.
 
Ο λόγος για τους τετράποδους αδέσποτους «συμπολίτες» μας που πολύ σωστά «υπενθυμίζει» με την εν λόγω αφίσα ο Δήμος Λαμιέων προτρέποντας τους πολίτες τους ναι μεν να #menoumespiti αλλά παράλληλα να μην ξεχνούν τα αδέσποτα ζώα, τοποθετώντας δοχείο με τροφή και νερό έξω από τα σπίτια τους.
 
Η αφίσα αυτή ήρθε σε συνέχεια σχετικής ανάρτησης που έκανε και η Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου, η οποία έγραψε σχετικά με τον Πάρη, τον αδέσποτο σκύλο που είχε υιοθετήσει το 3ο ΓΕΛ και ο οποίος λόγω ακριβώς των περιορισμών εθεάθη να γυρνά μόνος του στην έρημη πόλη, αναζητώντας προφανώς τροφή και ίσως και λίγο θαλπωρή.
 
Η περίπτωση του Πάρη όπως σημείωσε και η ίδια δεν είναι η μοναδική μιας και αρκετά είναι τα αδέσποτα εκείνα που έχουν συνηθίσει της «περιποίησης» διαφόρων επαγγελματιών την οποία αυτή τη στιγμή στερούνται.
 
Ας μην ξεχνάμε λοιπόν τους αδέσποτους «συμπολίτες» έστω αφήνοντας λίγο νερό και φαγητό στην πόρτα μας. Και κανά χάδι αν περισσεύει! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.