Οταν οι μουσικοι δινουν το δικο τους «παρων»

Απαρατήρητα

Ήδη μετράμε τις πρώτες μέρες παραμονής στο σπίτι λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης του κορωνοϊού, που ως φυσικό επόμενο έπληξε και τον καλλιτεχνικό κόσμο, προκαλώντας μεταξύ άλλων την ακύρωση των κατά τόπους εμφανίσεων αλλά και περιοδιών.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι μουσικοί τόσο εκτός όσο και εντός Ελλάδας, δεν το έβαλαν κάτω και έδωσαν το δικό τους «παρών», αξιοποιώντας τα νέα μέσα που προσφέρει η τεχνολογία.

Έτσι, σε επίπεδο Ελλάδας είδαμε καλλιτέχνες όπως ο Σπύρος Γραμμένος, η Μαρία Παπαγεωργίου, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Μανώλης Φάμελλος, ο Στάθης Δρογώσης και άλλοι, να παραχωρούν ολιγόλεπτες εμφνίσεις μέσω live streaming, σε μια προσπάθεια να «ξορκίσουν» το κακό του κορωνοϊού και να κρατήσουν όμορφη συντροφιά σε όλους όσους βρίσκονται εντός.

Η μουσική ενώνει και γαληνεύει. Οι μουσικοί μας δε, φαίνεται πως τούτες τις δύσκολες μέρες, προσφέρουν απλόχερα τους ήχους τους, γεγονός που κρίνοντας τόσο από τα σχόλια όσο και από τη συμμετοχή των πολιτών, εκτιμήθηκε δεόντος.  Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως σε κάθε περίοδο κρίσης, ειδικά στη χώρα μας, αυτό που μεταξύ άλλων πρώτευε ήταν η μουσική. Από αυτές δε τις περιόδους, μετράμε και πολλά από τα «διαμαντάκια» που κοσμούν την ελληνική δισκογραφία. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε λοιπόν σε βάθος χρόνου, τι θα αναδυθεί μέσα από αυτή τη κρίση. Ε.Γ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.