Πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ξάνθη

18.03.2020 13:00

Πρόκειται για μεσήλικη γυναίκα που εκδήλωσε πυρετό την Κυριακή

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Ελήφθησαν από την αρχή όλα τα μέτρα προφύλαξης-Η μεσήλικη γυναίκα αναρρώνει στο σπίτι της

Επιβεβαιώθηκε πριν λίγη ώρα το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ξάνθη. Πρόκειται για μεσήλικη γυναίκα που εκδήλωσε πυρετό την Κυριακή. Ελήφθη δείγμα και εστάλη για έλεγχο, ενώ η ίδια αντιμετωπίστηκε εξαρχής ως κρούσμα και εισήχθη σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου.

Σήμερα, βρίσκεται στο σπίτι της, όπου η οικογένεια λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης και η κατάσταση της υγείας τηςείναι καλή.

Η διαδικασία της ιχνηλάτησης έχει ξεκινήσει, ωστόσο με δεδομένο ότι δεν ταξίδεψε πρόσφατα η ίδια, συγκαταλέγεται στα λεγόμενα ορφανά κρούσματα, αφού δεν έχει εντοπιστεί από ποιον κόλλησε τον ιό.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι από την πρώτη στιγμή που εκδήλωσε συμπτώματα τηρήθηκαν από τους οικείους της όλα τα μέτρα προφύλαξης και γι’ αυτό περιορίστηκε ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Αναδεικνύεται η επιτακτικότητα της τήρησης όλων των μέτρων αυτοπροστασίας, από όλους ανεξαιρέτως. Στο νοσοκομείο ελέγχονται μόνο όσοι εμφανίζουν συμπτώματα, πράγμα που σημαίνει ότι η στάση μας πρέπει να είναι σαν να είμαστε ήδη φορείς του ιού και πρέπει να προστατεύσουμε τους υπόλοιπους γύρω μας.

Πηγή: empros.gr

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine