«Την ανοιξη αν δε τη βρεις, τη φτιαχνεις»

Απαρατήρητα

Τούτες τις μέρες, η πόλη της Κομοτηνής- υπό φυσιολογικές συνθήκες- ξεχυνόταν στους δρόμους της για να γιορτάσει την έλευση της άνοιξης, αναβιώνοντας τα γνωστά σε όλους «Χελιδονίσματα», που ξεκίνησαν 18 χρόνια πριν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου.

Φέτος, οι συνθήκες δεν επέτρεψαν την αναβίωση του εθίμου, ωστόσο η ΔΚΕΠΠΑΚ φρόντισε να μας το υπενθυμίσει, συνοδεύοντας την αναμνηστική φωτογραφία με το σλόγκαν των ημερών #μένουμε σπίτι, παροτρύνοντας έτσι τους πολίτες, να σκεφτούν την ασφάλεια όλων, και ευχόμενη παράλληλα τα χελιδονίσματα να «ειπωθούν» του χρόνου.

Συμμεριζόμενοι την ανάγκη να παραμείνουμε όλοι εντός, υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά πως η προσφερόμενη για πολλούς πολυτέλεια παραμονής στο σπίτι, μπορεί να αποτελέσει μέσο «ανάσας» από τη δύνη της καθημερινότητας, επιτρέποντάς μας να  μετατρέψουμε τον χρόνο στο σπίτι σε μια παραγωγική διαδικασία. Μπορεί το «φως» της άνοιξης να μην είναι ακόμη διακριτό, αλλά όπως είπε και ο νομπελίστας Οδυσσέας Ελύτης: «Την άνοιξη αν δε τη βρεις, τη φτιάχνεις». Ε.Γ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.