Το διαγγελμα του πρωθυπουργου Κυριακου Μητσοτακη

«Ήρθε ο καιρός να κάνουμε το φιλότιμο χειροπιαστή καθημερινότητα. Οι Έλληνες θα βγουν και πάλι νικητές»

«Είμαστε σε πόλεμο. Ο εχθρός είναι αόρατος αλλά όχι ανίκητος. Αν περιορίσουμε τη διασπορά της μετάδοσης, θα δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει τα επείγοντα περιστατικά. Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη: να σώσουμε ζωές» ανέφερε πριν από λίγα λεπτά στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να συμμορφώνονται στα μέτρα τα οποία έχει πάρει η κυβέρνηση για την «οχύρωση» της χώρας και του πληθυσμού της απέναντι στον κορωνοϊό, ανακοινώνοντας παράλληλα νέα μέτρα και περιορισμούς στα οποία όπως τόνισε «θα πρέπει να υπακούσουμε».
 
«Από αύριο θα μείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα. Το Δημόσιο έχει αναδιατάξει τις δυνάμεις του, το ίδιο κάνουν και οι επιχειρήσεις. Τρεις ήταν εξαρχής οι στόχοι μας: Ο περιορισμός της διάδοσης του ιού, η προστασία του πληθυσμού και η αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών», είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «όσοι φέρονται ανεύθυνα και διασπείρουν ανυπόστατε φήμες, θα τιμωρούνται παραδειγματικά».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε και νέα περιοριστικά μέτρα, ενώ ανέφερε ότι όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αναστέλλονται» ενώ έκανε έκκληση στις επιχειρήσεις «να μην κάνουν απολύσεις».
 
Όπως ανακοίνωσε «πρακτικά, και σε πρώτη φάση, η κυβέρνηση θα διαθέσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει παραγωγικές δραστηριότητες με προβλήματα λόγω μείωσης του τζίρου», ενώ το κράτος, και όχι η επιχείρηση, αναλαμβάνει να καταβάλει μέρος του μισθού των εργαζομένων στους κλάδους που πλήττονται.
 
«Ο πρώτος και μόνος λόγος ανήκει στους γιατρούς και την πολιτεία» συνέχισε αναφερόμενος στις 2000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών που κατευθύνονται στις θέσεις τους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει γιατρούς και νοσηλευτές για την προσπάθεια που κάνουν.
 
Ο πρωθυπουργός κάλεσε για άλλη μια φορά τους πολίτες να μείνουν σπίτι μόνοι αλλά όχι μοναχικοί, απομονωμένοι και  αποξενωμένοι, καλώντας τους να παραμείνουν «πειθαρχημένοι στρατιώτες στον πόλεμο της ζωής».
 
«Ζούμε σε οικονομία πολέμου. Όσα ερείπια και αν υπάρχουν θέλουμε τους ανθρώπους υγιείς για να τα ξαναχτίσουν» σημείωσε καλώντας τους Έλληνες πολίτες «να βγούμε ισχυρότεροι, με απώλειες στην οικονομία αλλά την δύναμη να ξαναφτιάξουμε ότι χάσαμε».
 
«Ήρθε ο καιρός να κάνουμε το φιλότιμο χειροπιαστή καθημερινότητα. Οι Έλληνες θα βγουν και πάλι νικητές» κατέληξε.
 

Δείτε το διάγγελμα του πρωθυπουργού:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.