Τεσσερα μεταλλια εφερε στην Κομοτηνη το τμημα Παλης του ΑΣ Δημοκριτειο

Από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς

Με τέσσερα μετάλλια επέστρεψε από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς το Σαββατοκύριακο, πριν την αναστολή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων, το τμήμα πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο.
 
Στους αγώνες συμμετείχαν 5 αθλητές, που κατέκτησαν ένα χρυσό, δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο, δείχνοντας τις δυνατότητες τους και τη δουλειά που γίνεται στο τμήμα.
 
Έτσι στις νεάνιδες το χρυσό μετάλλιο στα 50 κιλά κατέκτησε η Αθηνά Γιαγτζόγλου, κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση, με τη Μαρία Νταμοτσίδου να έρχεται δεύτερη στα 65 κιλά.
 
Στους Εφήβους το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης στα 86 κιλά μετά από ένα αμφίρροπο τελικό, ενώ ο Αντώνης Νταβγκαπόλωφ είχε μια πολύ καλή παρουσία σε μια δύσκολη κατηγορία, και τελικά βγήκε τρίτος στα 79 κιλά.
 
Το τμήμα θα μπορούσε να έχει κατακτήσει ακόμα ένα χρυσό, σημείωσε ο προπονητής κ. Θόδωρος Καρυπίδης, μιας και ο Αργύρης Γκρηγκοριάν, ο οποίος ήταν φαβορί για να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία του, αναγκάστηκε να αποσυρθεί αφού κέρδισε τους δύο πρώτους του αγώνες.
 
Και αυτό γιατί ένα πρόβλημα στο χέρι του, που αρχικά φαινόταν για απλό χτύπημα που δεν θα τον εμπόδιζε να παλέψει, φάνηκε κατά την διάρκεια των αγώνων ότι ήταν πολύ σοβαρότερο, και αποδείχθηκε ότι κάποια από τα δάχτυλά του ήταν σπασμένα.
 
Για αυτό και μετά από τους δύο αγώνες, ο προπονητής τον απέσυρε, αφού συμβουλεύτηκε τον γιατρό, με αποτέλεσμα να μην τερματίσει στα μετάλλια.
 
Επειδή όμως είχε όλες τις δυνατότητες να βγει πρώτος, σε συνεννόηση με τους προπονητές των δύο αθλητών που αναδείχθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις, αποφάσισαν όταν ο Αργύρης γίνει καλύτερα, να αγωνιστούν μεταξύ τους οι αθλητές για να κριθεί ποιος θα πάει στους Μεσογειακούς, Βαλκανικούς και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες.
 
Βέβαια αυτός ο αγώνας θα πρέπει να περιμένει αφενός να γίνει καλύτερα το χέρι του αθλητή, αλλά και να μπορούν να ταξιδέψουν και να παλέψουν, λόγω κορωνοϊού, που έχει σταματήσει όλες τις διοργανώσεις.
 
Η ακύρωση επηρέασε και το τμήμα, που ετοιμαζόταν να συμμετάσχει με τους αθλητές του στο επόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων- Πανκορασίδων, καθώς και τον αθλητή του Ιμπίς Νιαζή, ο οποίος θα διεκδικούσε το χρυσό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στο Πανευρωπαϊκό προκριματικό τουρνουά στη Βουδαπέστη.
 
Αυτή τη στιγμή οι αθλητές δεν κάνουν προπονήσεις στο γυμναστήριο, λόγω κορωνοϊού, όμως προσπαθούν να κρατήσουν την φυσική τους κατάσταση μέσα από ατομικές ασκήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.