Β. Ελευθεριαδου: Επαναφορα ιδιωτων γιατρων στο Συστημα Υγειας για την αποσυμφορηση των νοσοκομειων

Την έκκληση του Βασίλη Κικίλια, σχολίασε η παθολόγος Βούλα Ελευθεριάδου

Έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν αίτηση πρόσληψης, λόγω της κρίσης κορωνοϊού, απηύθυνε χθες, Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την έκτακτη ενημέρωσή του.  Μετά τη προχθεσινή ανακοίνωση του που αφορούσε σε δύο χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ λόγω κορωνοϊού, ο κ. Κικίλιας κάλεσε τα μέλη του ιατρικού προσωπικού της χώρας να ενταχθούν στο Δημόσιο  με διετείς συμβάσεις, προκειμένου να ενισχυθεί και να θωρακιστεί καταλλήλως το σύστημα υγείας μπροστά στην επιδημία. 
 
Σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο ίδιος οι προσλήψεις θα γίνουν με ταχύτατες διαδικασίες, όπως έγινε γνωστό καθώς προτεραιότητα σε αυτή τη φάση, είναι να θωρακιστεί το σύστημα απέναντι στις τυχόν επιπτώσεις που θα έχει τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες ο κορωνοϊός στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Την έκκληση του κ. Κικίλια, σχολίασε σε ανάρτησή της  η παθολόγος κ. Βούλα Ελευθεριάδου η οποία επεσήμανε τα όσα δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής για την «θωράκιση» του Συστήματος Υγείας της χώρας μας, προτείνοντας μάλιστα την άμεση επαναφορά σε αυτό όλων των ιδιωτών γιατρών που το επιθυμούν, ώστε να βοηθήσουν στην προσπάθεια αποσυμφόρησης των Νοσοκομείων.

Αναλυτικότερα η ανάρτηση της κ. Ελευθεριάδου έχει ως εξής:

«Όταν γινόταν λόγος για επάρκεια του Συστήματος Υγείας διατύπωσα την άποψη πως λειτουργούμε ήδη σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης… Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια συνεχής αποψίλωση τόσο σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας, όσο και σε επίπεδο ειδικά Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Είχα επισημάνει την ανάγκη άμεσης προτεραιότητας στις συμβάσεις για τους οικογενειακούς ιατρούς οι οποίοι μετά τις αλλαγές το 2018 έμειναν ελάχιστοι εντός συστήματος, ενώ η μεγάλη μάζα εξήλθε του Συστήματος το 2014…με τις τότε αλλαγές.Πάραυτα τίποτε από αυτά δεν έγινε.

Αυτή τη στιγμή υφίσταται η ανάγκη διαλογής των περιστατικών, ώστε τα Νοσοκομεία να κάνουν αυτό που πρέπει, δηλαδή την νοσηλεία των βαρέων περιστατικών και όχι όλων. Από την άλλη μεριά τα 4ψηφια αργούν να εξυπηρετήσουν τους πιθανούς ασθενείς διότι αναλώνονται σε τυποποιημένες ερωτήσεις με πολλές φορές λανθασμένα συμπεράσματα, περίπτωση Καστοριάς.

Τώρα που πλέον έχουμε φτάσει σε αδιέξοδα ο Υπουργός κάνει έκκληση στους γιατρούς.

Τους γιατρούς που χρόνια τώρα υφίστανται όλη την πίεσή της καθημερινότητας, των δύσκολων οικονομικών συνθηκών τόσο των πολιτών αλλά και των ιδίων.

Υπουργέ μου,

Άμεσα επαναφορά στο σύστημα Υγείας όλων των ιδιωτών που το επιθυμούν με διαδικασία διαδικτυακή, ώστε να εξετάζουν στα ιατρεία τους τα περιστατικά αποσυμφορίζοντας τα Νοσοκομεία.

Διαλογή των περιστατικών και παραπομπή των επικίνδυνων εξ αυτών.

Προμηθεύουμε τα κατάλληλα μέσα προστασίας στους Υγειονομικούς και τους αποζημιώνουμε όπως αρμόζει σε επιστήμονες.

Γιατρούς άξιους έχουμε.

Ενεργοποιήστε τους επιτέλους!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.