Ενας οδηγος στην αναζητηση της αισθησης, της επιθυμιας και της αγαπης

Παρουσιάστηκε η «Κυρά Σαρακοστής της Αλεξανδρούπολης» στον «τόπο» της

Mε ιδιαίτερη επιτυχία παρουσιάστηκε το νέο ερωτικό ποιητικό σύνθεμα «Η Κυρά Σαρακοστή της Αλεξανδρούπολης», του Ζαν Κριστόφ Εόν σε μετάφραση Κούλας Καφετζή, την Παρασκευή 6 Μαρτίου στο «Σπίτι της Αντουανέτας», στην Αλεξανδρούπολη.

Το βιβλίο προλόγισε ο κ. Κωνσταντίνος Παπαγιάννης, ενώ διάβασαν οι κυρίες: Χαρά Δεμίρογλου, Σοφία Τσχαρτισβίλι, Κατερίνα Σταφυλίδου και Μαρίνα Τσαταλμπασίδου.

Tο ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων διατηρήθηκε αμείωτο, ενώ τα διάπλατα χαμόγελά τους όπως φαίνονται στις φωτογραφίες, προδίδουν πως το αντικείμενο της παρουσίασης «ήρθε και έδεσε» με το ατμοσφαιρικό κατάστημα, συνθέτοντας το-αρμόζον σε τέτοιες περιπτώσεις- ευχάριστο και ζεστό κλίμα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Η Κυρά Σαρακοστή είναι η Dame Carême  της ελληνορθόδοξης παράδοσης. Αυτή δεν έχει στόμα, ούτε μιλά. Έχει επτά πόδια και χάνει κάθε Κυριακή, κατά τη διάρκεια των σαράντα ημερών της νηστείας, από ένα. Οδηγεί γλυκά τις ανθρώπινες υπάρξεις προς το Φως του Πάσχα που το έχουν ανάγκη χριστιανοί και μη.
 
Η «Κυρά Σαρακοστή της Αλεξανδρούπολης» δεν είναι μια αφήγηση για την Κυρά Σαρακοστή της θρησκευτικής παράδοσης. Σε κάθε σελίδα της εμφανέστατοι είναι δύο ήρωες-επισκέπτες, ο Έρωτας και ο Θάνατος, η Αγάπη και ο Θάνατος, που φροντίζουν, τις καλές αλλά και τις δύσκολες στιγμές, αυτό το διαφορετικό για τον καθένα Φως να εισέλθει εντός μας.

Την εποχή που ζούμε, εποχή πόνου και αγχωδών καταστάσεων για την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, κάθε πρόσωπο αναζητά ένα μονοπάτι, μία αίσθηση, μία επιθυμία, κάτι ή κάποιον να αγαπήσει. Η ποιητική συλλογή, η Κυρά Σαρακοστή της Αλεξανδρούπολης, λειτουργεί ως οδηγός και ανοίγει ένα μονοπάτι σε κάθε άνθρωπο που θα την αγαπήσει με πάθος.
 
Είναι υπαρκτό πρόσωπο η Κυρά της Αλεξανδρούπολης; Ουδόλως αυτό ενδιαφέρει. Η Κυρά Σαρακοστή καθαίρει την καρδιά από τη σκληρότητα και με αγάπη την οδηγεί βήμα-βήμα, σταδιακά, σε ένα Πάσχα φωτεινό όπου θα αναγεννηθεί εκ του μηδενός».

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Παρωτίδης

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.