«Ζωη ειναι…Υγεια και Επιβιωση»

Πως οι φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ερμηνεύουν τις έννοιες στο πλαίσιο του project «Ζωή είναι»

Παρά τη συνεχή πρόοδο και εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης, κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ακόμη και σήμερα, τον 21ο αιώνα, μία ζωή με απόλυτη σωματική, ψυχική, κοινωνική και πνευματική υγεία.

«Έχετε αναρωτηθεί τι σημαίνει για εσάς ο όρος υγειά;»

Αφήνοντας στην άκρη για λίγο την έννοια της «υγεία», όπως αυτή ορίζεται από τον «Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ)». Ας αναλογιστούμε. Τι νόημα δίνει ο καθένας μας στην έννοια αυτή; Πώς αυτό μας επηρεάζει στην καθημερινότητα μας;
Πρόκειται για ερωτήματα που ίσως δημιουργήσουν «τροφή για σκέψη». Σκέψη που να ξεφεύγει από την απόλυτη εστίαση στην ύπαρξη ή μη ασθενειών, μέσω της ιατρικής οπτικής, αλλά να συνυπολογίζει και άλλους σημαντικούς παράγοντες, όπως το περιβάλλον, η εργασία, η συναισθηματική κατάσταση του ατόμου κ.ά.

«Η ζωή είναι ένας καθημερινός αγώνας επιβίωσης»

Ο αγώνας επιβίωσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την υγεία και όλες τις πτυχές της. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά ο άνθρωπος ποικίλουν. «Βάρη», «Δύσκολα Μονοπάτια», «Εμπόδια» αποτελούν μέρος αυτού του «αγώνα», που λέγεται ζωή. Τα όρια δοκιμάζονται, σίγουρα όμως στον αγώνα της ζωής, η λεγόμενη νίκη δεν βρίσκεται πάντα στην πρώτη θέση. Κάθε άνθρωπος αγωνίζεται με τα προσωπικά του όρια και αυτά είναι που πρέπει να ξεπεράσει.

Η ζωή είναι ταξίδι και εμείς την ζούμε ήδη
Μα είναι θέμα και η υγεία και να ζούμε με ευεξία
Χωρίς άγχη και φοβίες και να κάνεις αταξίες
Διώξε τις αμφιβολίες και απέκτησε εμπειρίες!

(Στίχοι τραγουδιού για την θεματική ενότητα Υγεία και επιβίωση)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.