Διαγωνισμος Διηγηματος απο τη ΧΕΝ Κομοτηνης

Με θέμα «Είδα τον φόβο»

Η ΧΕΝ Κομοτηνής τιμώντας την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια ημέρα των Δικαιωμάτων της Γυναίκας, προκηρύσσει διαγωνισμό διηγήματος με θέμα «Είδα τον φόβο».
 
Ο Διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος της ΧΕΝ Ελλάδος «Άν_να, η βία κατά των γυναικών στο χώρο και το χρόνο».

Όπως εξηγεί η ΧΕΝ Κομοτηνής σε σχετικό της μήνυμα, «στη σύγχρονη εποχή τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών πολλαπλασιάζονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα παγκοσμίως, ανεξάρτητα από ηλικία, φυλή, τάξη, θρησκεία.

Η ΧΕΝ Ελλάδος αναδεικνύει το θέμα με οδηγό την Άν_να, ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι που κινείται στο χώρο και το χρόνο, στην οικογένεια, στο σχολείο, στην εργασία, στο δρόμο και παρατηρεί… ανθρώπινες σχέσεις, συμπεριφορές, προθέσεις. Βία τακτοποιημένη, βία καλυμμένη, βία έκδηλη κι οδυνηρή, που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών και στιγματίζει τη ζωή τους. Πάντα και Παντού.

Η Άν_να συνεχίζει να προχωράει, αρχίζει ν’ αναγνωρίζει, μπορεί και να φοβάται, αλλά συνεχίζει… ώσπου το «ΑΝ» γίνεται «ΝΑ» και τότε…»

Στόχος του διετούς προγράμματος «Άν_να» είναι η ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και παρέμβαση αναφορικά με το φαινόμενο και τις εκφάνσεις της βίας που υφίστανται οι γυναίκες σε όλους τους κοινωνικούς τομείς.

Η ΧΕΝ Ελλάδος, που πρωτοστάτησε στη συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών για την επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης από το ελληνικό κοινοβούλιο, συνεχίζει με το διετές πανελλήνιο πρόγραμμα «Άν_να», γιατί η βία κατά των γυναικών είναι μια ιστορία χιλιετιών που διογκώνεται, εντείνεται, κλιμακώνεται δίχως τέλος.

Όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό

1. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, από τις 8-3-2020 έως την 31-5-2020.
 
2. Τα κείμενα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και γραμμένα στην ελληνική γλώσσα. Δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν σε έκταση τις χίλιες πεντακόσιες (1500) λέξεις και να μην έχουν δημοσιευθεί στο παρελθόν.
 
3. Τα κείμενα θα πρέπει να έχουν γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος γραμμάτων 12, διάστιχο 1,5 και πλήρη στοίχιση.
 
4. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος με ένα μόνο κείμενο, όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και είναι κάτοικοι Ελλάδας ή εξωτερικού.
 
5. Τα είκοσι (20) καλύτερα διηγήματα θα εκδοθούν σε βιβλίο και θα αναρτηθούν στη σελίδα της ΧΕΝ Κομοτηνής στο facebook.
 
6. Οι τρεις πρώτοι νικητές θα κερδίσουν βιβλία της επιλογής τους αξίας 150, 100 και 50 ευρώ κατά τη σειρά επιτυχίας από τα βιβλιοπωλεία της Κομοτηνής.
 
7. Η ανακοίνωση των νικητών και η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή.
 
8. Η υποβολή των κειμένων θα πραγματοποιείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση
[email protected]. Στο θέμα του e-mail θα πρέπει να αναγράφεται: ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ. Στο σώμα του μηνύματος θα αναγράφονται ο τίτλος του διηγήματος, το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο του διαγωνιζόμενου. Συνημμένα θα πρέπει να υπάρχουν δύο ξεχωριστά αρχεία: (α) το κείμενο που θα συμμετέχει στο διαγωνισμό με τον τίτλο του χωρίς όμως το όνομα του διαγωνιζόμενου και (β) ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα που κατ’ ελάχιστο θα συμπεριλαμβάνει ονοματεπώνυμο, ηλικία, σπουδές, επαγγελματική κατάσταση.
 
9. Η ΧΕΝ Κομοτηνής λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και τη χρήση αυτών σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία. Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (τα οποία θα αποσταλούν για τη συμμετοχή στον Διαγωνισμό) θα χρησιμοποιηθούν μόνο προκειμένου να διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες που αφορούν στον Διαγωνισμό.
 
10. Υπάρχει η δυνατότητα υποβολής με ψευδώνυμο. Στο βιογραφικό σημείωμα θα
πρέπει να σημειώνονται τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητας του διαγωνιζόμενου.
 
11. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τις: Βάντα Παπαϊωάννου – Βουτσά, φιλόλογο-συγγραφέα, Ρένα Σαμαρά-Μάινα, φιλόλογο και Φωτεινή Ναούμ, συγγραφέα. Τα μέλη της επιτροπής δεν θα γνωρίζουν τα ονόματα των συμμετεχόντων.
 
12. Όσοι επιλεγούν για την έκδοση των διηγημάτων τους θα λάβουν δωρεάν ένα (1)
αντίτυπο του βιβλίου.
 
13. Στο βιβλίο που θα εκδοθεί θα αναγράφονται τα ονόματα όλων των συμμετεχόντων
στο διαγωνισμό.
 
14. Όλοι οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δηλώνουν αυτοδίκαια με την ηλεκτρονική αποστολή του έργου τους, ότι αυτό αποτελεί αποκλειστικά δική τους πνευματική εργασία και ιδιοκτησία και η έκδοσή του δεν προσβάλλει πνευματικά δικαιώματα τρίτου. Επίσης, δηλώνουν ότι σε κάθε περίπτωση είναι σύμφωνοι και παραχωρούν ανεπιφύλακτα αυτοδίκαια στους οργανωτές τα πνευματικά τους δικαιώματα χωρίς να διατηρούν καμία αξίωση ή απαίτηση οικονομικής φύσης.
 
15. Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και μη αμφισβητήσιμη.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη
αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.

Info

Πληροφορίες FB Χεν Κομοτηνής. E-mail: [email protected]
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.