Αλλαγη ταπητα και κερκιδες οι πρωτοι στοχοι της νεας Διοικησης του Πανθρακικου Σταδιου

Βασίλης Γαβριηλίδης: «Το Πανθρακικό Στάδιο αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη μας»

Αυξημένη είναι τις τελευταίες μέρες η παρουσία των πολιτών στο Πανθρακικό Στάδιο, ιδιαίτερα τα απογεύματα, με περίπου 500 άτομα να βρίσκονται καθημερινά στους χώρους του.

Όπως σημειώνει ο νέος Πρόεδρος του Σταδίου κ. Βασίλης Γαβριηλίδης, τις τελευταίες ημέρες βλέπει πολύ κόσμο, όλων των ηλικιών, να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του, ίσως προσπαθώντας και να αποφύγουν τους κλειστούς χώρους άθλησης λόγω κορωνοϊού. «Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αλλά μας φορτώνει και ευθύνες, για να προσπαθούμε όσο μπορούμε να είναι όλα καθαρά» σημείωσε.

Άμεση ενεργοποίηση για τα μέτρα προστασίας

Η νέα διοίκηση του Πανθρακικού Σταδίου έχει αναλάβει εδώ και μερικές εβδομάδες, και αποτελείται από νέους ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται για πρώτη φορά με αθλητικές εγκαταστάσεις, σημείωσε ο κ. Γαβριηλίδης, και «προσπαθούμε προς το παρόν να βρούμε τα πατήματά μας».

Όμως έχουν μεράκι, όρεξη να προσφέρουν για το Στάδιο, και κλήθηκαν να αναλάβουν άμεσα δράση, μετά από την κατεπείγουσα εντολή από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την προληπτική απολύμανση των εσωτερικών χώρων του.

Η εντολή δόθηκε την προηγούμενη Τετάρτη, και το νέο ΔΣ έδρασε αστραπιαία και το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η προληπτική απολύμανση στους χώρους του γηπέδου.

Πάντως ο κ. Γαβριηλίδης εξήρε την προσπάθεια που έγινε στο Στάδιο εδώ και 5 χρόνια από το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο, που έκανε πολλά και θεωρεί ότι ήταν μια πετυχημένη διοίκηση, δίνοντας συγχαρητήρια στον προηγούμενο πρόεδρο κ. Γιώργο Μαυρίδη, που δούλεψε πολύ τα προηγούμενα χρόνια, και τόνισε πως θα αποτελέσουν συνέχεια αυτής της επιτυχημένης διοίκησης.

Κόσμημα για την Κομοτηνή το Πανθρακικό

«Το Στάδιο αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη μας» σημείωσε, παρόλο που υπάρχουν και προβλήματα, τόσο όσο αφορά τη στελέχωση του προσωπικού, μιας και δεν υπάρχουν μόνιμοι εργαζόμενοι, και αναγκάζονται να απασχολούν υπαλλήλους με ημερομίσθιο.

Άλλωστε από άποψη χώρων έχει πολλές υποδομές, από τον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, και στον οποίο προπονούνται ακαδημίες ποδοσφαίρου, τον στίβο, τα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς και γήπεδα beach τένις και βόλεϊ.

Αυτή την περίοδο προχωρά η επισκευή των γηπέδων τένις, ενώ υπάρχει και ένας σχεδιαζόμενος στίβος για ποδήλατα, που θα πρέπει να δουν πώς θα τον υλοποιήσουν.

Σύντομα ολοκληρώνονται τα γήπεδα του τένις

Εδώ και κάποιο διάστημα, γίνονται εργασίες στα γήπεδα τένις στο Πανθρακικό Στάδιο, η  αποκατάσταση των οποίων αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των αθλούμενων, μιας και η κατάσταση τους έχρηζε παρέμβασης εδώ και πολλά χρόνια.

Όπως τόνισε ο κ. Γαβριηλίδης οι εργασίες προχωρούν, παρόλο που υπήρξε μια καθυστέρηση γιατί στην εργολαβία δεν συμπεριλαμβανόταν η ανακατασκευή της περίφραξης των γηπέδων, όμως ελπίζουν πως θα λυθεί εντός μερικών ημερών το θέμα και θα ξεκινήσουν ξανά οι εργασίες.

Προτεραιότητα η επισκευή του ελαστικού τάπητα

Η νέα διοίκηση, αυτό που έχει βάλει σαν βασικό στόχο, και θα πιέσουν ώστε να γίνει, είναι η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα του Σταδίου, ο οποίος χρήζει άμεσης επισκευής.

Ο ελαστικός τάπητας που υπάρχει σήμερα έγινε μαζί με το γήπεδο, όταν και κατασκευάστηκε το Πανθρακικό Στάδιο, και έχει μεγάλες φθορές, δημιουργώντας προβλήματα στις προπονήσεις των αθλητών του στίβου.

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι να γίνει ο ελαστικός τάπητας. Έχει γίνει προμελέτη. Το προχωράμε, θα πιέσουμε για αυτό» ανέφερε, με τη σκέψη τους να είναι να γίνει σε γαλάζιο χρώμα αντί του κλασικού.

Οι κερκίδες ανοίγουν το δρόμο για τη φιλοξενία αγώνων στίβου

Με την επισκευή του τάπητα, ο κ. Γαβριηλίδης θεωρεί πως θα είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν διοργανώσεις αγώνων στίβου στο στάδιο.

Βέβαια για να γίνουν αυτοί οι αγώνες, χρειάζεται κερκίδα, ένα όνειρο πολλών ετών για το στάδιο, για αυτό και το ΔΣ θέλει να μελετήσει τις απαιτήσεις του μεγέθους κερκίδας για τη διοργάνωση αυτών των αγώνων.

Αφού διαπιστωθεί το μέγεθος, θα προσπαθήσουν να βρουν τους πόρους για την κατασκευή της, ώστε και το στάδιο να αποκτήσει μια κερκίδα, αλλά και να φέρουν στην περιοχή διοργανώσεις με ομάδες στίβου, που θα δώσει πνοή και στην πόλη.

Βέβαια αυτά που χρειάζεται και θέλουν να κάνουν είναι πολλά όμως προς το παρόν επικεντρώνονται σε αυτά ώστε να είναι υλοποιήσιμα, δεδομένης και της οικονομικής στενότητας.

Συνεργασία με φορείς και ΓΓΑ για την αναβάθμιση του Σταδίου

Ο κ. Γαβριηλίδης βλέπει ότι υπάρχει προθυμία από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, να προωθηθούν κάποια θέματα και προβλήματα που υπάρχουν στο Πανθρακικό.

Αυτό θεωρεί ότι φαίνεται και από το γεγονός ότι στελέχη από τα κεντρικά έρχονται συνεχώς σε επαφή μαζί τους, για να βρούνε λύσεις.

Ειδικά για το θέμα του προσωπικού, το οποίο πλήττει αν όχι όλες, τις περισσότερες ανάλογες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, έχουν καταθέσει τα αιτήματά τους και περιμένουν την ΓΓΑ.

Βέβαια μεγάλη έμφαση δίνουν στις συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς, για αυτό και θα έχουν συναντήσεις γνωριμίας το επόμενο διάστημα, με την Περιφέρεια ΑΜΘ, το Δήμο και άλλους φορείς, ώστε να συζητήσουν κάποια θέματα, και να καταθέσουν και αιτήματα που έχουν.

Ούτως ή άλλως αυτή την πρώτη περίοδο το ΔΣ κάνει συνεχώς συνεδριάσεις, με τη συμμετοχή και των αναπληρωματικών μελών, μιας και ο κ. Γαβριηλίδης πιστεύει πως πρέπει να υπάρχουν περισσότερες ιδέες και περισσότερα άτομα για δουλειά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.