20 εκατομμύρια ευρώ για το Εξοικονομώ κατ’ Οίκον από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ

10.03.2020 20:09

Θα καλυφθούν όλες οι ώριμες και τεκμηριωμένες αιτήσεις που έχουν ήδη κατατεθεί

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει 20 εκατομμύρια ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για παρεμβάσεις ενεργειακής απόδοσης κατοικιών στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Εξοικονομώ κατ’ Οίκον.

Οι πόροι που θα διατεθούν έχουν στόχο να βοηθήσουν ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να πετύχουν σημαντικές οικονομίες στον οικιακό τους προϋπολογισμό ενώ παράλληλα θα συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στη συνολική προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας στη χώρα.

Το ποσό των 20 εκατομμυρίων δίνει τη δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι προηγούμενες ώριμες και τεκμηριωμένες αιτήσεις που έχουν ήδη κατατεθεί στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αλλά και νέες ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν. Σε κάθε περίπτωση, και εφόσον χρειαστεί, η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι έτοιμη να διαθέσει και επιπλέον πόρους.

Αυτά τα θέματα συζητήθηκαν αναλυτικά σε συνάντηση που είχε ο κ. Μέτιος με τους Προέδρους των ΤΕΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας κκ. Δημήτρη Λουρίκα και Απόστολο Παυλίδη και στελέχη της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Αλλαγές σχεδιάζει το υπουργείο ενέργειας για το νέο Εξοικονομώ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης επικαλέστηκε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επίκεινται αλλαγές στο πρόγραμμα. «Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Ενέργειας» όπως μετέφερε ο κ. Λουρίκας «είναι στο νέο πρόγραμμα να μην υπάρχει χρονικός περιορισμός αλλά να μπορεί ο οποιοσδήποτε μόλις έχει μία ολοκληρωμένη πρόταση να την καταθέτει και αυτή να αξιολογείται. Να είναι δηλαδή διαρκώς ανοικτό. Έτσι θα μπορεί και η περιφέρεια σε τακτά χρονικά διαστήματα, αναλογικά με τις απορροφήσεις, να προσθέτει χρήματα».

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine