Σημαντικο το Αμερικανικο ενδιαφερον για το λιμανι της Αλεξανδρουπολης

Ο Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ M. Palmer και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα G. Pyatt βρέθηκαν στο λιμάνι μαζί με τον Υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν το Σάββατο ο Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. M. Palmer, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. G. Pyatt, ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. G. Pfleger και η Πολιτική Σύμβουλος της Πρεσβείας των ΗΠΑ κ. B. Ryan, μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.
 
Κατά την επίσκεψη τα στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης παρουσίασαν τι έχει γίνει στο λιμάνι και τι σχεδιάζεται, με στόχο να καταστεί τόσο το ίδιο όσο και η ευρύτερη περιοχή ένας οικονομικός, ενεργειακός κόμβος της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
 
Σε δηλώσεις του ο κ. Καραμανλής σημείωσε πως φιλοξενούν τους επισκέπτες τους σε μια πολύ, κατά την άποψή του,  κρίσιμη στιγμή για τα εθνικά μας ζητήματα και για τις ακριτικές περιοχές.
 
«Οπότε, νομίζω ότι είναι σαφής ο συμβολισμός αυτής της επίσκεψης. Πέραν όμως από τον συμβολισμό υπάρχει και ουσία. Και η ουσία έχει να κάνει με το γεγονός της επίδειξης του αμερικανικού ενδιαφέροντος για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης»
 
Ο Υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις στον ανατολικό περιφερειακό οδικό άξονα της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος θα συνδέσει το λιμάνι με την Εγνατία, τόνισε:
 
«Ένας από τους σημαντικούς στόχους που έχουμε είναι η σύνδεση του λιμανιού με την Εγνατία. Αυτό λοιπόν, το έργο, όπως είπα και στους συνομιλητές μας, θα γίνει πολύ γρήγορα. Έχουμε την πεποίθηση ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση» ανέφερε
 
Αναφέρθηκε δε στην σιδηροδρομική σύνδεση και την ηλεκτροκίνηση, από την Αλεξανδρούπολη στο Ορμένιο, μια διαδικασία που είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο.
 
«Αυτό είναι κάτι το οποίο θα κινηθεί στους επόμενους 18 μήνες. Αυτό όμως που έχουμε κάνει και είναι πολύ σημαντικό είναι ότι έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση από το Connecting Europe Facility (CEF)» ανέφερε, σημειώνοντας πως αυτά τα δύο πολύ βασικά έργα υποδομής καταδεικνύουν και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης, αλλά στην ουσία καταδεικνύουν ότι και το σχέδιο να γίνει η Αλεξανδρούπολη ένας ενεργειακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή, αρχίζει πλέον σιγά σιγά και υλοποιείται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.