«Η Κυρα Σαρακοστη της Αλεξανδρουπολης» του Jean-Christophe Eon

Παρουσιάζεται στο «σπίτι» της, το «Σπίτι της Αντουανέτας» στην Αλεξανδρούπολη

Το «Σπίτι της Αντουανέτας» , το Καφεβιβλιοπωλείο ΚΑΦΚΑ και ο «Παρατηρητής της Θράκης»,  την Παρασκευή, 6 Μαρτίου στις 8.30, στον χώρο του ΚΑΦΚΑ (Εμπορίου 41) παρουσιάζουν με μεγάλο ενδιαφέρον το Ερωτικό Ποιητικό Σύνθεμα «Η Κυρά Σαρακοστή της Αλεξανδρούπολης».

'Ενα έργο του Ζαν Κριστόφ Εόν σε μετάφραση Κούλας Καφετζή. Θα προλογίσει ο Κωνσταντίνος Παπαγιάννης και θα διαβάσουν οι κυρίες: Χαρά Δεμίρογλου, Σοφία Τσχαρτισβίλι, Κατερίνα Σταφυλίδου και Μαρίνα Τσαταλμπαδίσου.

Η κυρά Σαρακοστή της Αλεξανδρούπολης, δεν είναι μια αφήγηση για την κυρά Σαρακοστή της θρησκευτικής παράδοσης. Σε κάθε σελίδα της εμφανέστατοι είναι δυο ήρωες- επισκέπτες, ο Έρωτας και ο Θάνατος, που φροντίζουν, τις καλές αλλά και τις δύσκολες στιγμές, αυτό το διαφορετικό για τον καθένα Φως, να εισέλθει εντός μας.
Ο Jean-Christophe Eon γεννήθηκε το 1964 κοντά στο Πουατιέ της Γαλλίας.

Έχει σπουδάσει Γαλλική Λογοτεχνία και Αρχαία Ελληνικά. Πολυσχιδής και πολυγραφότατος έχει εκδώσει πεζά, ποιήματα και το “Λεξικό της ελληνοκορσικανικής διαλέκτου του χωριού Καργκές. Από το 2016 ζει στην Αλεξανδρούπολη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.