Τσιοδρας: Στα 31 τα κρουσματα κορωνοιου στην Ελλαδα

Δραματική αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε ένα 24ωρο

Aπό τους ελέγχους στους ταξιδιώτες του λεωφορείου 21 από τους 24 ελεγχθέντες παρουσιάστηκαν θετικοί στον ιό. Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση του υπουργείου για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα. Μετά τις ανακοίνωσεις του κ. Τσιόδρα ο επιβεβαιωμένους αριθμός κρουσμάτων στη χώρα φτάνει στα 31.

«Όπως όλες τις επιδημίες η επιδημία του φόβου είναι η χειρότερη. Χρειάζεται ψυχραιμία από όλους μας και να μην σπείρουμε επιδημία πανικού. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ο κίνδυνος εξάρσεως του ιού είναι υψηλός. Ειδικά από άτομα που επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «στην Αχαΐα αναγνωρίστηκε περίπτωση της νόσου σε μια ομάδα εκδρομέων Προσκυνηματικής εκδρομής από τους Αγίους Τόπους. Η ομάδα επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου όταν και το Ισραήλ δεν είχε επίσημο κρούσμα. Ο Ιός μεταδίδεται εύκολα. Δεν έχει δυο ποικιλίες όπως ακούγεται. Μεταδίδεται και από άτομα με ελαφρά συμπτώματα.

Υπενθυμίζουμε ότι το δέκατο κρούσμα κορονοϊού ανακοινώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (05/03). Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.
Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.


Πηγή: aftodioikisi.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.