Το FIRST LEGO League για 4 συνεχομενη χρονια στην Ξανθη

Μαθητές της περιοχής διαγωνίζονται σε πρωτότυπα σενάρια εκπαιδευτικής ρομποτικής

Ο μεγαλύτερος Πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά συνεχίζει την πορεία του για 4 συνεχόμενηχρονιά στην Ξάνθη! Υπό τηνΑιγίδα της Α.Ε. Προέδρου τηςΕλληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλοπούλου.
 
Το FIRSTLEGOLeagueγια τη φετινή σχολικήχρονιά 2019 – 2020 έχει τίτλο «CityShaper» και προσκαλεί περισσότερα από 300.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο, να οραματιστούν με την ομάδα τους την πόλη του μέλλοντος, να σχεδιάσουν, να μάθουνκαι να βρουν λύσεις σαν επιστήμονες και μηχανικοί. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, οιομάδες θα επιλέξουν και θα λύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα στο πλαίσιο του Project.
 
Θα χτίσουν, θα δοκιμάσουν και θαπρογραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ για να λύσουν ένα σετ αποστολών στο RobotGame. Κατά την προετοιμασία αλλά και τη διάρκεια του διαγωνισμού τα παιδιά θα συνεργαστούν μεταξύτους, θα ανακαλύψουν καινούργια μονοπάτια έρευνας και θα ενστερνιστούν την ιδέα της ευγενούς άμιλλας.
 
Από τους προκριματικούς αγώνεςτης Ξάνθης οι ομάδες θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο μεγάλο τελικό στις 14 και 15 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.
 
Αποκλειστικός διοργανωτής για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο edu ACT που έχει ως στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και της τεχνολογίας. Στρατηγικός συνεργάτης και διοργανωτής για την Ξάνθη είναι το Xánthi Tech Lab,  το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης,  σε συνδιοργάνωση με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
 
Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης και η τελετή έναρξης θα είναι στις 11.20 η ώρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.