ΟΗΕ: Τουλάχιστον 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας

01.03.2020 12:02

Σύμφωνα με την υπηρεσία μετανάστευσης του ΟΗΕ, ανάμεσα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες βρίσκονται «οικογένειες με μικρά παιδιά»

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Στις 13.000 υπολογίζει τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας - Ελλάδας, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του αργά το βράδυ του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου «τουλάχιστον 13.000 άνθρωποι είναι παρόντες κατά μήκος των 212 χιλιομέτρων των συνόρων», κατά υπολογισμούς του ΔΟΜ. Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ, ανάμεσα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες βρίσκονται «οικογένειες με μικρά παιδιά».

 «Οι ομάδες οι οποίες εργάζονται κατά μήκος των συνόρων 212 χιλιομέτρων της Τουρκίας και της Ελλάδας (...) έχουν καταμετρήσει 13.000 ανθρώπους συγκεντρωμένους στα σύνορα στο Παζάρκουλε και στο Ιψάλα, καθώς και σε άλλες τοποθεσίες», ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι οι συγκεντρώσεις μεταναστών αριθμούν «από πολλές δεκάδες ως 3.000 και πλέον».

 «Ο αριθμός των ανθρώπων που φεύγουν από την Αδριανούπολη (Εντιρνέ, βορειοδυτική Τουρκία) με σκοπό να περάσουν τα σύνορα μεγάλωνε κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς αυτοκίνητα, ταξί και λεωφορεία έφθασαν στην Κωνσταντινούπολη», σύμφωνα με τον επικεφαλής της αποστολής Λάντο Γκβιλάβα ενώ όπως διευκρίνησε «οι περισσότεροι είναι άνδρες, αλλά βλέπουμε επίσης οικογένειες με μικρά παιδιά».

Ο Λάντο Γκβιλάβα ανέφερε ότι ο ΔΟΜ διανέμει τρόφιμα και άλλα απαραίτητα όμως, καθώς επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τόνισε πως είναι «ανήσυχος για τους πιο ευάλωτους και εκτεθειμένους» πρόσφυγες και μετανάστες. Λεωφορεία γεμάτα με μετανάστες που ήλπιζαν να τους αφήσουν να μπουν στην Ευρώπη συνέχιζαν να φθάνουν το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη.

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine

#menoumespiti