Echonomist: Ενας απο τους πιο σημαντικους Ελληνες και διεθνους φημης Dj ερχεται στο Μαρμελαδα Wine bar

Ένας Dj, παραγωγός και live performer που συνδυάζει ένα ευρύ φάσμα μουσικής με πολύπλοκους ήχους

Με έναν ξεχωριστό τρόπο θα γιορτάσει τα 6 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του το «Μαρμελάδα»Wine Bar το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00, φιλοξενώντας για ένα βράδυ έναν από τους πιο σημαντικούς Dj's στην Ελλάδα, τον “Echonomist”.

Πρόκειται για έναν νεαρό καλλιτέχνη με διεθνή καριέρα, πλούσιο υλικό και εμφανίσεις στα μεγαλύτερα club του κόσμου, που όπως ο ίδιος ανέφερε, ξεκίνησε να γράφει μουσική το 2002 με το συγκρότημά του ονόματι «ΙνΦο», ενώ μετά το πέρας αυτού άρχισε να ασχολείται με την τέχνη του DJing, η σχέση του με την οποία κρατά περίπου 20 χρόνια.

To έδαφος στην Ελλάδα για τους DJ’s δεν είναι πρόσφορο

Όσο για τα επίπεδα στα οποία βρίσκεται η χώρα αναφορικά με την ηλεκτρονική μουσική, ο ίδιος σημείωσε πως «δεν έχουμε πάρα πολλά ονόματα να εξάγουμε», με το επίπεδο να ανεβαίνει σιγάσιγά, γεγονός που όπως εξήγησε είναι λογικό διότι ζούμε σε μια χώρα στην οποία η clubσκηνή δεν υφίσταται σχεδόν πουθενά, παρά μόνο στη μορφή κάποιωνeventsπου γίνονται περιστασιακά. «Επίσης, δεν υπάρχει ούτε ραδιόφωνο ούτε τηλεόραση έτσι ώστε να προμοτάρεις αυτό το είδος μουσικής οπότε η επιρροή είναι μικρή. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό εργαλείο που λέγεται διαδίκτυο  και επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση και αναζήτηση οποιουδήποτε θελήσει να ανακαλύψει τον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής. Σίγουρα πάντως το έδαφος στην Ελλάδα δεν είναι τόσο πρόσφορο» τόνισε ο ίδιος.

Σχετικά με τη συνταγή της επιτυχίας, που δείχνει απαιτητική αν αναλογιστούμε ότι οι DJ’sστη χώρα αυξάνονται και πληθύνονται, ο “Economist” υπογράμμισε πως «εκείνος που θέλει να πετύχει πρέπει να κάνει δικές του παραγωγές και σίγουρα πηγαία, μη προσπαθώντας να αντιγράψει κάποιον άλλο. «Αν το κάνει κάποιος από αγάπη, όπως σε κάθε επάγγελμα έτσι κι εδώ, θα βρει τον δρόμο του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νέες προτάσεις θα απολαύσουν όσοι παρευρεθούν στο event

Όσο για το τι θα απολαύσει όποιος παρευρεθεί αυτό το Σάββατο στην «Μαρμελάδα», ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε ότι συνήθως προσπαθεί να εναλλάσσει τη μουσική που παίζει και να παρουσιάζει κυρίως ακυκλοφόρητα κομμάτια, έτσι ώστε να κάνει μια πρόταση.

Λίγα λόγια για τον Echonomist

Ο Echonomist γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σε νεαρή ηλικία, η οικογένεια του Πέτρου του αγόρασε ένα synthesizerκαι προσέλαβε ένα δάσκαλο με σκοπό να τον μυήσει στην παραδοσιακή μουσική. Προς απογοήτευση της οικογένειάς του, το σχέδιο δεν κέντρισε τόσο το ενδιαφέρον του Πέτρου, ο οποίος προτιμούσε να συνθέτει ιδιαίτερους ήχους με το αρμόνιό του, ηχογραφώντας έτσι τα πρώτα του κομμάτια. Σύντομα ο Πέτρος τελείωσε το πρώτο του downtempo άλμπουμ και δημιούργησε το πρώτο μουσικό του έργο με τίτλο “IνΦο”. Κάνοντας ζωντανές εμφανίσεις  με τη μπάντα του, αποτελούμενη από μουσικούς και τραγουδιστή, διασκεύασαν ένα μεγάλο φάσμα της ηλεκτρονικής downtempo μουσικής, κυκλοφορόντας  τρία άλμπουμ μέχρι το 2009 και εξασφαλίζοντας σημαντική φήμη – κυρίως στην ελληνική ηλεκτρονική μουσική σκηνή.

Πάντα στην επιφυλακή για νέους ήχους και μουσική, σύντομα άρχισε να εργάζεται ως DJ, ανακαλύπτοντας το πλήρες φάσμα της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής. Ο Πέτρος γοητεύτηκε από καλλιτέχνες μερικοί από τους οποίους είναι ο Maurizio,Carl Craig, Black Dog, Underground Resistance και Echocord. Τότε, ξεκίνησε το δικό του σόλο projectμε τίτλο “Echonomist”, κυκλοφορόντας τα πρώτα κομμάτια του σε ετικέτες όπως το Resopal, Upon You Records, Time Has Changed και Dessoua Recordings.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο Echonomist οδηγείται από το πάθος του για μουσική δημιουργικότητα. Έχει εξελιχθείσε επαγγελματία DJ, παραγωγό και live performer. Ενώ το στυλ του μπορεί να κυμαίνεται κάπου μεταξύunderground Tech Ηouse και Techno,  γεγονός που τον έκανε να βρεθείανάμεσα στους πιο παραγωγικούς παραγωγούς παγκοσμίως. Οι πολύπλοκες ζωντανές εμφανίσεις του τον έκαναν να γνωρίσει διεθνή αναγνώριση.

Συνδυάζοντας άνετα ένα ευρύ φάσμα της μουσικής,  ο Πέτρος είναι ένας δυναμικός και διαδραστικός DJ που συνδυάζει κυλιόμενες γραμμές μπάσων, αρμονικά synths, και ενεργητικά κρουστά για να δημιουργήσουν  ένα αν μη τι άλλο ατμοσφαιρικό ήχο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.