Οι «Παραμορφωσεις» του Francis Bacon στην Αθηνα

Δύο Κομοτηναίοι ανάμεσα στους συντελεστές της παράστασης

Ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη, «ταξίδεψε» μέχρι το Nottingham της Μεγάλης Βρετανίας και επιστρέφει επί ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα στην Αθήνα όπου αναμένεται να παρουσιαστεί στις 5 και 6 Μαρτίου.

Ο λόγος για την παράσταση «Francis Bacon – Παραμορφώσεις», της βασισμένης στο βιβλίο του κριτικού τέχνης David Sylvester «Η ωμότητα των πραγμάτων – Συζητήσεις με τον Francis Bacon» (Εκδόσεις Άγρα, 2009) που ξεκίνησε την «πορεία» της τον Οκτώβριο του 2018 στην συμπρωτεύουσα σε σύμπραξη καλλιτεχνών από διαφορετικούς χώρους, μεταξύ των οποίων οι Κομοτηναίοι Γιώργος Αϋφαντής και Φίλλιπος Καραπάτσιος που υπογράφουν τη μουσική σύνθεση και εκτέλεση της performance.

Για όσους δεν έχουν ενδεχομένως ενημερωθεί για την παράσταση πρόκειται για το αποτέλεσμα ομαδικής έρευνας πάνω στο έργο, τη ζωή και τις θέσεις του  Francis Bacon, σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Παυλίδη, που επιχειρεί να μας μεταφέρει στο εργαστήρι του ζωγράφου και να προσεγγίσει, μέσα από θεατρικά εικαστικά τοπία, το καλλιτεχνικό και το φιλοσοφικό έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη.
Οι  Δημήτρης Ήλκος, Θανάσης Διμηνάς, Λήδα Χατζή, Κίρκη Ιωσηφίδου και Κωνσταντίνος Παυλίδης θα  βρίσκονται το διήμερο 5 και 6 Μαρτίου στο Θέατρο ΠΚ στον Νέο Κόσμο στην Αθήνα και μαζί τους επί σκηνής ο Γιώργος Αυφαντής. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.