100 πλατάνια για τα 100 χρόνια της ενσωμάτωσης της Θράκης στον Εθνικό Κορμό

25.02.2020 23:09

Κώστας Μαρκενδούδης

Με τη φύτευση 2 δενδρυλλίων πλατάνου στο προαύλιο της Τσανάκλειου ξεκίνησε η δράση του Δήμου Κομοτηνής και της ΔΔΕ Ροδόπης

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Το έναυσμα της φύτευσης 100 δενδρυλλίων πλατάνου σε σχολεία της Ροδόπης, δόθηκε το πρωί της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου στον αύλειο χώρο της Τσανακλείου, όπου φυτεύτηκαν τα δύο πρώτα πλατάνια από μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιάννη Γκαράνη και της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρης Κοσμίδου.
 
Η συμβολική αυτή δράση, ήταν έμπνευση της κ. Κοσμίδου εν όψει του τοπικού εορτασμού για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, με παράλληλο στόχο την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές.
 

Γιάννης Γκαράνης
«Αφορά το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου, και ιδιαίτερα το περιβάλλον το οποίο σεβόμαστε και στο οποίο επενδύουμε»

 
Η ύψιστη περιβαλλοντική πράξη της φύτευσης 100 δενδρυλλίων, συμβάλλει τόσο στο περιβάλλον αλλά έχει και σημαντικό συμβολισμό για τα 100 χρόνια, σημείωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης.
 
«Έτσι διατυπώνεται και η στάση της Δημοτικής αρχής, που αφορά το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου, και ιδιαίτερα το περιβάλλον το οποίο σεβόμαστε και στο οποίο επενδύουμε» ανέφερε.
 
Για αυτό και θα φυτεύσουν 100 πλατάνια, το αγαπημένο φυτό της πόλης μας, ως φόρο τιμής για το χθες, και ως επένδυση για τις νέες γενιές.
 

Μαίρη Κοσμίδου
«100 λόγω των χρόνων είναι τα πλατάνια μας, είναι το δέντρο που δίνει ελπίδα στη ζωή, ριζώνει και μάλιστα έχει βαθιές ρίζες»

 
Με μια δράση που θεωρούν ότι έχει να προσφέρει πολλά μηνύματα, συμμετέχει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε αυτό τον επετειακό εορτασμό, σημείωσε η κ. Μαίρη Κοσμίδου.
 
«100 λόγω των χρόνων είναι τα πλατάνια μας, είναι το δέντρο που δίνει ελπίδα στη ζωή, ριζώνει και μάλιστα το πλατάνι έχει βαθιές ρίζες, όπως εμείς στη Θράκη έχουμε βαθιές ρίζες αιώνων, είναι ένα δέντρο που έχει δυνατό κορμό και έτσι θέλουμε την Θράκη μας να είναι δυνατή, και μια πολύ ωραία σκιά που ελπίζουμε ότι θα προστατέψει όλους τους κατοίκους» ανέφερε.
 
Σημαντικό όμως είναι ότι η δράση αυτή γίνεται σε συνεργασία με τα σχολεία, διδάσκοντας στα παιδιά την αειφόρο ανάπτυξη, την περιβαλλοντική συνείδηση και την αξία να συμμετέχεις ως ενεργός πολίτης στον τόπο σου, την κοινωνία και την περιβαλλοντική και κλιματική αλλαγή, η ανατροπή της οποίας θα πρέπει να είναι στόχος της επόμενης γενιάς.
 
Η κ. Κοσμίδου ευχαρίστησε τα παιδιά της ομάδας, με υπεύθυνη την κ. Ανδρονίκη Δερρή, που έχει συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής στην πλατφόρμα για θέματα ανακύκλωσης και ενεργό δράση στα περιβαλλοντικά.
 
Επίσης η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης ευχαριστεί αφενός όλους τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολικών μονάδων που με χαρά ανταποκρίθηκαν στην πρόταση της Διευθύντριας και αφετέρου τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων/Διεύθυνση Αναδασώσεων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Τμήμα Φυτωρίων και Σποροσυλλογής) για τη δωρεάν διάθεση των 100 δενδρυλλίων πλατάνου.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine