Κατα της ιδιωτικοποιησης του νοσοκομειου Κομοτηνης και η ΑΔΕΔΥ

Αναγγέλλει ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανατροπή των σχεδιασμών της κυβέρνησης

Την απόφαση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. να τροποποιήσει τη Δωρεά του ΙΣΝ και να αλλάξει το Θεσμικό Νομικό Πλαίσιο της λειτουργίας του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής από ΝΠΔΔ, όπως λειτουργεί το υπάρχον Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, σε ΝΙΠΔ καταγγέλει μέσω ανακοίνωσης η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Μάλιστα όπως σημειώνει μέσω της δωρεάς του ΙΣΝ και τη δέσμευση του Υπουργού Υγείας, κ. Κικίλια για τη μετατροπή, μέσω του Νέου Οργανισμού και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ., παίρνει σάρκα και οστά το σχέδιο της Ν.Δ. για την πλήρη μετατροπή των Νοσοκομείων του ΕΣΥ σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Ενδεικτική δε, για τα σχέδια της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για τις Δημόσιες Δομές Υγείας, τονίζει η ΑΔΕΔΥ, ήταν η δήλωση του Κ. Κοντοζαμάνη στη Βουλή, ότι «η μετατροπή του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής σε ΝΠΙΔ, αποτελεί το Πρότυπο για το Θεσμικό Πλαίσιο Λειτουργίας των Δημόσιων Δομών!!»
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μαζί με τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας γενικότερα, θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες, για να αποτρέψει τα σχέδια της Κυβέρνησης της Ν.Δ για τη μετατροπή Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ.


Φωτό: eurokinissi.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.