Να αγκαλιασει η κοινωνια τα παιδια με αυτισμο θελει ο ΔΑΔΑΑ

Απολογισμός και νέοι στόχοι στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του συλλόγου

Την καθιερωμένη εκδήλωσης κοπής βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ το απόγευμα της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου στο καφέ Blu Garden με την παρουσία πολλών φίλων και μελών του συλλόγου, όπως και εκπροσώπων της δημοτικής αρχής και του κοινοβουλίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων παρευρέθηκε στην εκδήλωση και ευλόγησε την βασιλόπιτα του συλλόγου. Η φετινή γιορτή είχε ιδιαίτερη σημασία για τον Σύλλογο ΔΑΔΔΑ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος, κ. Βαγγέλης Λαφτσής, διότι ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να ευχαριστήσει όσους στήριξαν οικονομικά αλλά και με εθελοντική εργασία, ώστε να εγκαινιάσουν όλοι μαζί τον νέο χώρο που θα στεγάζεται ο σύλλογος. Ο κ. Λαφτσής πληροφόρησε ότι ο νέος χώρος βρίσκεται, κατόπιν χορηγίας του Δήμου Κομοτηνής στο ΔΑΚ κάτω στην καινούργια κερκίδα.
 

«Η σοβαρότερη δράση για το 2019 ήταν η διαμόρφωση του χώρου στον οποίο κάναμε όλες τις πρωτοβουλίες μας για τα  παιδιά στο φάσμα του αυτισμού»


 
Εν συνεχεία κάνοντας έναν απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, αναφορικά με τους στόχους του συλλόγου, ο πρόεδρος δήλωσε ότι «το 2019 η μεγαλύτερη και σοβαρότερη δράση ήταν η διαμόρφωση του χώρου στον οποίο κάναμε όλες τις πρωτοβουλίες μας. Εκεί όπου μαζευόμαστε και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και για τις οικογένειες τους. Καταφέραμε μέσα από δράσεις και παρεμβάσεις να ενημερώσουμε τους γονείς και να μορφώσουμε αυτά τα παιδιά μέσα από διάφορα παιχνίδια που περιλαμβάνουν γυμναστική και πολλά άλλα». Ο ίδιος ανέφερε ότι πέρσι απασχολούσαν δημιουργικά περίπου 15 παιδιά στο πλαίσιο ενός προγράμματος με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
 

«Κάθε πέρσι και καλύτερα για την παράλληλη στήριξη»

 

Σε ερώτηση όσον αφορά τη στήριξη των κρατικών δομών και υπηρεσιών σχετικά με την παράλληλη στήριξη των παιδιών, ο κ. Λάφτσης απάντησε πως φυσικά δεν είναι ικανοποιημένος ο σύλλογος με την υφιστάμενη κατάσταση. Η παράλληλη στήριξη είναι μια πολύ σοβαρή και συνάμα «πονεμένη ιστορία», διότι «κάθε πέρσι» ήταν καλύτερα, σύμφωνα με τον ίδιο. Οι ελπίδες πλέον εναποτίθενται στην προκήρυξη των δυόμιση χιλιάδων διορισμών σε θέσεις ειδικής αγωγής για να περιοριστεί η έκταση του ζητήματος. Οι κύριοι αρωγοί στο έργο του συλλόγου όπως πληροφόρησε ο κ. Λαφτσής είναι ο Δήμος Κομοτηνής, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και κάποιοι άλλοι φορείς και ιδιώτες που προσέφεραν απλόχερα την βοήθεια τους.
 

«Να κάνουμε όλη την Ροδόπη κοινωνό στην υπέρμετρη προσπάθεια να αγκαλιαστούν αυτά τα παιδιά όπως τους αξίζει»

 
Για το 2020 ο στόχος του συλλόγου ΔΑΔΑΑ είναι να συνεχίσει να μορφώνει γονείς και να εκπαιδεύει παιδία μέσα από ποικίλες δράσεις, κάνοντας όλη την Ροδόπη κοινωνό στην υπέρμετρη προσπάθεια του συλλόγου να αγκαλιαστούν αυτά τα παιδιά όπως τους αξίζει, κατέληξε ο κ. Λαφτσής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.