Αντιδρασεις και συμφωνιες για το συνεδριο της ΓΣΕΕ και στη Ροδοπη

Παρέμβαση προέδρων εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών συνυπογράφει ο Π. Μαγαλιός

Για συνέδριο παρωδία κάνει λόγο ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Ν. Ροδόπης

 
Νέους κλυδωνισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας επιφέρει η απόφαση για σύγκλιση του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ την ερχόμενη Τρίτη για την εκλογή διοικητικού συμβουλίου. Αφενός λόγω του «εμφυλίου» μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων της Συνομοσπονδίας για το νόμιμο ή μη της σύγκλισης, αφετέρου της ρήξης με την ΑΔΕΔΥ που κήρυξη διευκολυντική στάση εργασίας για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) έξω από τον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. 
 
Για το εν λόγω θέμα καταγράφονται εξελίξεις και στη Ροδόπη.
 
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής κ. Παντελής Μαγαλιός συνυπογράφει δήλωση μαζί με άλλους προέδρους εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών στην οποία επισημαίνονται τα εξής:
 
«Εμείς οι Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, δύναμης της ΓΣΕΕ, δηλώνουμε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε στην προάσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών και να μην επιτρέψουμε τον ακρωτηριασμό και την αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος στον ιδιωτικό τομέα, από εκείνους που στοχεύουν, παραβιάζοντας νόμους και καταστατικό, να επιβάλλουν δια της σωματικής ρώμης τους συσχετισμούς που επιθυμούν στο συνδικαλιστικό κίνημα. 
 
Η διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, αποτελεί ύψιστη δημοκρατική διαδικασία. 
 
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουμε υποχρέωση αλλά και δικαίωμα να ασκήσουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, με μοναδικό στόχο τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων του ιδιωτικού τομέα, αλλά και την αποκατάσταση των αδικιών εις βάρος τους από τις ανάλγητες και αδιέξοδες πολιτικές. 
Η παρεμπόδιση διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ από κομματικούς στρατούς, πλήττει όχι μόνο τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινωνίας. 
 
Είναι χρέος όλων μας να προασπίσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες, όπως είναι χρέος μας να επιδείξουμε σεβασμό στις διαφορετικές αντιλήψεις δίνοντας αγώνα για πλουραλιστικά εργατικά συνδικάτα. 
 
Η πραγματοποίηση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, αποτελεί μείζον ζήτημα έκφρασης και λειτουργίας των συλλογικών Θεσμών. Αποτελεί ζήτημα ύπαρξης της ίδιας της δημοκρατίας η οποία ούτε εκβιάζεται ούτε τρομοκρατείται. 
 
Η ΓΣΕΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΗΣ!!»
 

Αντίδραση από τον Σύλλογο Εργαζομένων στις ΔΟΥ Ν. Ροδόπης

 
Από την άλλη, στο κομμάτι των αντιδράσεων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Ν. Ροδόπης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για συνέδριο παρωδία.
 
Αναλυτικά  η ανακοίνωση:
 
«Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, και όχι «συνέδριο» – παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού!
 
Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο. Ανακοίνωσε συνέδριο παρωδία για τις 25 Φλεβάρη!
 
Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.
 
Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!
 
Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία! Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία! Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.