Τελη Μαρτιου η δημοπρασια για το Ξενια Κομοτηνης

Ελπίδες ότι το πάλαι ποτέ κραταιό ξενοδοχείο θα αναγεννηθεί κυριολεκτικά από τις στάχτες του

Στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βγει σε διαγωνισμό το Ξενία Κομοτηνής από την ΕΤΑΔ, ανοίγοντας ένα παράθυρο ότι θα βρεθεί ενδιαφερόμενος πλειοδότης στον οποίο θα παραχωρηθεί το ξενοδοχείο, το οποίο από το 2013, που έκλεισε, απαξιώνεται συνεχώς.
 
Το Ξενία Κομοτηνής κατασκευάστηκε το 1961 με αρχιτέκτονα τον Διονύσιο Ζήβα και εκτείνεται σε οικόπεδο 18,2 στρεμμάτων. Έχει εμβαδόν 2.058 τ.μ. και δυναμικότητα 46 κλινών.
 
Όπως είναι γνωστό, το ξενοδοχείο σταμάτησε τη λειτουργία του το 2013, όταν παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του.
 
Το Ταμείο το ενέταξε  στο «πακέτο» των 14 ακινήτων- Ξενία και άλλων δημοσίων ακινήτων ανά την Ελλάδα- με στόχο τη δημιουργία τουριστικών μονάδων ιδιαίτερης αισθητικής, (boutique hotel), όμως το ενδιαφέρον για τις μονάδες ήταν ελάχιστο ως μηδαμινό, και τελικά ο διαγωνισμός εγκαταλείφθηκε.
 
Το ξενοδοχείο έχει μείνει λοιπόν αφημένο στην τύχη του, παρόλο που κατά καιρούς είχαν γίνει προτάσεις για την αξιοποίηση του, μεταξύ των οποίων και μία για παραχώρηση στο γειτονικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, αλλά και την παραχώρηση στο Δήμο Κομοτηνής, που βρίσκεται πάντα σε αναζήτηση χώρων που θα μπορέσει να μετατρέψει σε σχολικές μονάδες.
 
Κινητικότητα στο θέμα φάνηκε να υπάρχει τον Απρίλιο του 2019, όταν το Ξενία Κομοτηνής, μαζί με άλλα ακίνητα της ΕΤΑΔ, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα e-publicrealestate.gr που διαχειρίζεται η ίδια η ΕΤΑΔ, χωρίς όμως χρόνους έναρξης, λήξης και την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού, και έτσι έχει παραμείνει αναρτημένο μέχρι σήμερα.
 
Ο κύβος όμως τελικά φαίνεται πως ερρίφθη, και σύντομα θε ξεκινήσει ο διαγωνισμός, ενώ μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν ήδη αρκετοί ενδιαφερόμενοι για το Ξενία.
 
Βέβαια αν αυτό το ενδιαφέρον θα μεταφραστεί σε προσφορές, αυτό θα φανεί μετά την ανακοίνωση του διαγωνισμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.