Αναμονη για τα μπαρακια στις παραλιες του Δημου Κομοτηνης

Με την θερινή περίοδο να μην είναι μακριά, αναμένεται ακόμα η απόφαση της Κυβέρνησης για να προχωρήσουν οι παραχωρήσεις

Σε αναμονή για την εγκύκλιο του αρμόδιου Υπουργείου, ώστε να μπορέσει να κάνει τους διαγωνισμούς και να υπάρχουν και φέτος μπαράκια στην παραλιακή ζώνη του, και συγκεκριμένα στις παραλίες Αρωγής και Μέσης, βρίσκεται ο Δήμος Κομοτηνής.
 
Οι παραχωρήσεις για μπαράκια έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ξεκαθαρίσει πως θα προχωρήσει το θέμα των αιγιαλών για την φετινή χρονιά.
 
Δημοσιεύματα θέλουν το Υπουργείο Οικονομικών να προτίθεται να προχωρήσει στην επέκταση της διενέργειας ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, κάτι που γίνεται από το 2018 για συγκεκριμένες παραλίες.
 
Πάντως η διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής περιμένει πως η παραχώρηση θα γίνει όπως παλιότερα, με την παραχώρηση στους Δήμους που με τη σειρά τους προχωρούν σε διαγωνισμούς, και η καθυστέρηση έγκειται στο γεγονός ότι η εγκύκλιος που πρέπει να βγει για να προχωρήσει η διαδικασία, καθυστέρησε μιας και έπρεπε να γίνουν συγκεκριμένες αλλαγές στη νομοθεσία, που είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές.
 
Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως, η όποια κίνηση θα πρέπει να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, μιας και ο χρόνος που χρειάζεται για την όλη διαδικασία, θα μας φέρουν στην αρχή της τουριστικής σεζόν, που θα πρέπει να θυμίσουμε πως ελέω Βουλγάρων, ξεκινά νωρίτερα και στην περιοχή μας.
 
Να σημειωθεί πάντως πως η όλη διαδικασία δεν επηρεάζει την κατάσταση στην παραλία Φαναρίου, μεταξύ του διαύλου και του κάμπινγκ, μιας και η παραλία ανήκει στην ΕΤΑΔ, που έχει πραγματοποιήσει ξεχωριστούς διαγωνισμούς με διαφορετικό καθεστώς για όσους πλειοδότησαν για τις θέσεις της παραλίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.