Αλλου τα κακαρισματα και αλλου ιδιωτικοποιουν τα σκουπιδια

Απαρατήρητα

Στη διεξαγωγή ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου «Αποκομιδή απορριμμάτων του Δήμου Σαμοθράκης 2020-2025», συνολικού προϋπολογισμού 545.127,43 ευρώ, θα προχωρήσει ο Δήμος Σαμοθράκης, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με το Δήμο Σαμοθράκης, λήφθηκε γιατί υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στο προσωπικό της αποκομιδής των σκουπιδιών, με το προσωπικό που διαθέτει για την καθαριότητα να είναι δύο οδηγοί και τρεις εργάτες, δύο εκ των οποίων αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
 
Ο Δήμος Σαμοθράκης εξυπηρετεί 15 οικισμούς, ενώ παράλληλα εφαρμόζει σύστημα συλλογής ανακυκλώσιμων τα οποία και μεταφέρει στο ΚΔΑΥ Αλεξανδρούπολης.
 
Σύμφωνα με την εισήγηση, που  κατατέθηκε στο συμβούλιο, ενώ η ανάθεση αποκομιδής των απορριμμάτων αφορά μόνο στα σύμμικτα απορρίμματα και είναι απαραίτητη για το όλο το διάστημα του έτους, καθώς, διαφορετικά, ελλοχεύουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.
 
Και αυτοί οι κίνδυνοι, φυσικά, μπορούν να δικαιολογήσουν τα πάντα, αλλά και να διατηρήσουν την συγκεκριμένη υπηρεσία στα χέρια ιδιωτών, και πέρα του 2025.
 
Γιατί ο Δήμος Σαμοθράκης, υποφέρει γενικότερα και από υποστελέχωση, αλλά και από τα προβλήματα που πλήττουν τους περισσότερους Δήμους λόγω της υποχρηματοδότησης.
 
Άρα, με το ζήτημα της αποκομιδής να είναι «λυμένο», η όποια έμφαση του Δήμου θα είναι στην στελέχωση άλλων υπηρεσιών, οι οποίες έχουν επίσης μεγάλες ανάγκες.
 
Και επειδή η στελέχωση των Δήμων, παρά τα όσα ακούγονται, μάλλον θα γίνεται με το σταγονόμετρο το επόμενο διάστημα, τότε είναι πολύ εύκολο, τόσο για το Δήμο Σαμοθράκης, όσο και για άλλους Δήμους, να επιλέξουν αυτή την οδό.
 
Ιδιαίτερα όταν διαφορετικά ελλοχεύουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.