Συνεχεις οι βανδαλισμοι στις παιδικες χαρες του Δημου Κομοτηνης

Από γκράφιτι και σπασμένα μπουκάλια μέχρι κλοπή κούνιας έχει καταγράψει η Τεχνική Υπηρεσία

Πριν από περίπου μια εβδομάδα, η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής, αποφάσισε να καταθέσει μηνύσεις κατά αγνώστων, για φθορές που είχαν γίνει στην παιδική χαρά της πλατείας Εξηντάρη, που ανέρχονται στα 500 ευρώ.

Η μήνυση αυτή έγινε μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, μιας και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται βανδαλισμοί τόσο στη συγκεκριμένη παιδική χαρά, αλλά και σε παιδικές χαρές σε όλη την έκταση του Δήμου.

Οι φθορές αυτές βέβαια διαφέρουν σε έκταση και αποτέλεσμα, όμως στο σύνολό τους δημιουργούν μια συνεχή ανάγκη παρεμβάσεων από την υπηρεσία.

Έτσι υπάρχουν οι ζημιές που θεωρούνται πιο ελαφρές, όπως γκράφιτι και μπουκάλια που σπάνε τρίτοι εντός των παιδικών χαρών, τα οποία ενέχουν κινδύνους και πρέπει να καθαρίζονται.

Πέρα αυτών όμως παρατηρούνται και πιο βαριές καταστροφές, που μπορεί να καταστρέψουν και παιχνίδια.

Έτσι για παράδειγμα έχει καταγραφεί αφαίρεση κούνιας από το χώρο της παιδικής χαράς, αλλά και μια σειρά από καταστροφές, που περιλαμβάνουν από κάψιμο των δαπέδων ασφαλείας, μέχρι καταστροφές σε ξύλα που έχουν τα παιχνίδια, που ελλοχεύουν και άλλους κινδύνους.

Μάλιστα βανδαλισμοί παρατηρούνται τόσο στις δημοτικές παιδικές χαρές, αλλά έχουν εντοπιστεί και στις παιδικές χαρές νηπιαγωγείων που πρόσφατα κατασκεύασε ο Δήμος Κομοτηνής και χρήζουν πάλι επισκευών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.