Ενα μινι μουσειο εξελιξης των ηλεκτρονικων υπολογιστων στην Αναπτυξιακη Ροδοπης

Απαρατήρητα
Δεν ξέρουμε αν ισχύει το κινέζικο ρητό «μια εικόνα ισούται με 1.000 λέξεις». Σίγουρα όμως μια φωτογραφία, όταν δεν αποτελεί προϊόν μοντάζ, αποτελεί μια αποτύπωση της πραγματικότητας που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Και βέβαια ανάλογα και με το περιεχόμενο φανερώνει και δεύτερα σημαινόμενα. 
 
Το σχόλιο βέβαια δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα της φωτογραφίας αλλά με το φόντο που τα περιβάλλει. Μάλιστα φρόντισε να την αποστείλει η ίδια Αναπτυξιακή Ροδόπης μαζί με το σχετικό δελτίο τύπου. Τι βλέπουμε λοιπόν στο φόντο; Από ένα μίνι μουσείο με την εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών ανά τα χρόνια… μέχρι οθόνες, χαρτιά και φακέλους ατάκτως τοποθετημένα στα ράφια.
 
Η εικόνα στο φόντο βέβαια σε τίποτα δεν πτοεί τους φωτογραφιθέντες που φρόντισαν να ποζάρουν με το καλύτερο χαμόγελο τους. Αναρωτιόμαστε όμως αν σε αυτό το περιβάλλον η Αναπτυξιακή Ροδόπης, πράγματι μπορεί να μας πείσει για «τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει η επιχείρηση στην επίτευξη της  τοπικής ανάπτυξης» κατά πως διατείνεται στο σχετικό δελτίο τύπο;
 
Ειρήσθω εν παρόδω και εξωτερικά το κτίριο της Αναπτυξιακής δεν γνωρίζει τις καλύτερες μέρες του, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.
 
Γνωρίζουμε ότι σε ό,τι έχει να κάνει με το δημόσιο η απόσυρση μηχανημάτων και προϊόντων τεχνολογίας, όταν παροπλίζονται, δεν είναι και εύκολη διαδικασία, όμως αυτή η εικόνα δεν τιμάει την Αναπτυξιακή και σίγουρα όχι τον ρόλο της…
 
Υ.Γ. Προς διευκόλυνση παραθέτουμε το τηλέφωνο στο οποίο μπορούν να απευθυνθούν, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου από τις 09:00 έως τις 13:00, για τις παροπλισμένες ηλεκτρονικές συσκευές τους. Είναι το 25310-22810 και ανήκει στην κινητή μονάδα ανακύκλωσης συσκευών που διαθέτει ο δήμος Κομοτηνής. Εμείς την δοκιμάσαμε και τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Οι άνθρωποι ήταν εξυπηρετικότατοι και ανταποκρίθηκαν άμεσα στο τηλεφώνημά μας. Χ.Λ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.