Να αποκτησει η Κομοτηνη καρναβαλικη φημη επιδιωκει η ΔΚΕΠΠΑΚ

Περί τους 2.000 οι συμμετέχοντες της φετινής καρναβαλικής παρέλασης

Η ώρα του πιο ξέφρενου πάρτι της Κομοτηνής πλησιάζει, με εργαζόμενους και συσχετιζόμενους φορείς, να εργάζονται πυρετωδώς ώστε να αποδώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πρόκειται για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν-ως είθισται-υπό την αιγίδα της ΔΚΕΠΠΑΚ, το πρόγραμμα των οποίων ανοίγει την αυλαία του σήμερα Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, ενώ η λήξη αυτού έχει προγραμματισθεί για το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου.

Η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, μίλησε για τις εκδηλώσεις που συνοδεύουν τις ερχόμενες ημέρες, σημειώνοντας πως «έφτασε ο καιρός που για άλλη μια χρονιά η πόλη και τα χωριά θα γιορτάσουν όλοι μαζί, πάντα πιστεύοντας ότι ο καιρός θα μας βοηθήσει».

Η κ. Λιβεριάδου δήλωσε πως όλες οι προετοιμασίες πήγαν κατ’ ευχήν, καλώντας όλο τον κόσμο να παρευρεθεί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, την Τσικνοπέμπτη που αποτελεί και την εναρκτήρια ημέρα εκδηλώσεων κατά την οποία θα παρέχονται, δωρεάν σουβλάκια και κρασί από τις 17:00 ως τις 22:00. «Η ΔΚΕΠΠΑΚ καλεί όλους τους συνδημότες μας και τους φοιτητές να έρθουν στη πλατεία να διασκεδάσουν όλοι μαζί, να δοκιμάσουν το καθιερωμένο σουβλάκι και το κρασί που προσφέρει ο δήμος Κομοτηνής και να περάσουμε όμορφα» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ.

50 στον αριθμό τους οι επιχειρηματίες-αρωγοί της Τσικνοπέμπτης

Φέτος,  οι επιχειρηματίες που συνδράμουν στη διεξαγωγή της γιορτής της Τσικνοπέμπτης, είναι στον αριθμό τους 50, με την πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ να τονίζει ότι  στόχος του δήμου Κομοτηνής είναι όποια εκδήλωση κι αν διεξάγεται, να προσελκύει επισκέπτες ώστε να μπορούν να δουλεύουν και οι επαγγελματίες.

Όσο για τη δεύτερη μέρα, πάλι στη κεντρική πλατεία Κομοτηνής, αυτή τη φορά στις 20:30, ο σύλλογος Εβριτών θα φιλοξενήσει μια σατιρική γιορτή, με τη συμμετοχή του παραδοσιακού μουσικού σχήματος «Εβρίτικη Ζυγιά», η οποία, σύμφωνα πάντα με την κ. Λιβεριάδου, επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις.

Φυσικά «κορύφωση των εκδηλώσεων και αυτό στο οποίο επενδύσαμε περισσότερο φέτος, με παράλληλο στόχο  η πόλη μας να αποκτήσει φήμη σχετικά με αυτό, είναι η καρναβαλική παρέλαση που κάθε χρόνο γίνεται όλο και μεγαλύτερη, καταγράφεται περισσότερη προσέλευση» υπογράμμισε η κ. Λιβεριάδου.

«Εξωτερική» συμμετοχή της Βουλγαρίας με 2 γκρούπ

Σύμφωνα με την ίδια, οι δηλώσεις συμμετοχών αφορούν σε πάνω από 25 συλλόγους και περί των 2.000 κόσμου από τη Χρυσούπολη, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη, τις Φέρρες, το Διδυμότειχο και 2 γκρουπ από Γκάμπροβο και Κίρτζαλι  της Βουλγαρίας, με βασικό στόχο τη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας.  «Θα έχουμε πάρα πολύ κόσμο στην παρέλασή μας. Την κάνουμε μόνο και μόνο για να περάσουμε καλά, να διασκεδάσουμε, έχοντας μπροστάρηδες τους trel@cademy, των οποίων η αγάπη για το καρναβάλι ξεχειλίζει» εκμυστηρεύθηκε η κ. Λιβεριάδου.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα κλείσει με τη μαθητική καρναβαλική παρέλαση, προϊόν συνεργασίας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης  και του Συλλόγου Αδιόριστων Γυμναστών. «Θα κλείσουμε με την παιδική παρέλαση όπου σε συνεργασία με τον σύνδεσμο γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περάσουν τα παιδιά όμορφα. Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε για άλλη μια χρονιά» τόνισε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.