Μεχρι τελος Φεβρουαριου μπαινει το Isobox στον καθετο της Νυμφαιας

«Επικεντρωνόμαστε στις πύλες εισόδου, καθώς μέσω αυτών γίνεται η διακίνηση παράνομων αγαθών και υπηρεσιών» επεσήμανε ο γγ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή

Τα αποτελέσματα των επιχειρησιακών δράσεων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου παρουσίασης τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στην Αθήνα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Πάνος Σταμπουλίδης και ο Διευθυντής του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ), κ. Χαράλαμπος Μελισσινός.

Η συγκεκριμένη παρουσίαση είχε ενδιαφέρον και για την περιοχή μας καθώς ο κ. Σταμπουλίδης έκανε ειδική αναφορά στην τοποθέτηση Ιsobox στον κάθετο άξονα της Νυμφαίας, οριοθετώντας την ολοκλήρωση των απαιτούμενων προεργασιών μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή εξήγησε πως «έχουμε αλλάξει ριζικά το μοντέλο εποπτείας και ελέγχου της αγοράς. Θεωρούμε ότι η πάταξη του παραεμπορίου αποτελεί αναπτυξιακό μέτρο, γιατί ο τζίρος ο οποίος φεύγει από τις επιχειρήσεις και μπαίνει σε παράνομη οικονομία, υποβαθμίζει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη. Άρα, ανακόπτοντας αυτήν την παράνομη δραστηριότητα, ενισχύουμε έντονα την αναπτυξιακή πορεία των επιχειρήσεων.

Παράλληλα ο ίδιος υπογράμμισε πως «φέτος, για πρώτη φορά, επιχειρούμε πέρα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και σε άλλα σημεία της χώρας, κυρίως στις πύλες εισόδου, καθώς μέσω αυτών γίνεται η διακίνηση παράνομων αγαθών και υπηρεσιών».

«Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο», εξήγησε, «έχουμε αποφασίσει αφ’ ενός να συστήσουμε κοινά κλιμάκια ελέγχου κι αφ’ ετέρου –και πιο σημαντικό – να τοποθετήσουμε μόνιμα σημεία ελέγχου στις κάθετες οδούς της Εγνατίας Οδού».
«Το πρώτο τέτοιο μόνιμο σημείο ελέγχου» σημείωσε «τοποθετείται μέχρι τέλος Φεβρουαρίου στον κάθετο δρόμο από Κομοτηνή προς Νυμφαία, κοντά στο συνοριακό σταθμό. Εκεί τοποθετείται μόνιμο Isobox από το οποίο υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΑΑΔΕ, θα επιχειρούν και θα πραγματοποιούν καθημερινά ελέγχους».

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, το ίδιο προγραμματίζεται και για άλλες οδούς, όπως στην περιοχή της Δράμας, κυρίως στην πύλη της Εξοχής, απ’ όπου περνούν πολλά εμπορικά οχήματα από τη γειτονική χώρα.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο γενικός γραμματέας τόνισε πως «αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι ότι πολίτες, καταναλωτές και έμποροι εμπιστεύονται και πάλι τις δημόσιες υπηρεσίες, γνωρίζοντας ότι τα στοιχεία που προσκομίζουν, αξιοποιούνται κατάλληλα και δεν πετάγονται στον κάλαθο των αχρήστων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.