Το Νοσοκομειο Κομοτηνης ετοιμο να αγκαλιασει τα ατομα με αναπηρια

Συνάντηση με την Μάγδα Γιαμουστάρη είχε το ΔΣ του Σωματείου ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης

Συνάντηση με την νέα Διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Μάγδα Γιαμουστάρη είχαν το πρωί της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης, με την οποία συζήτησαν τόσο τα προβλήματα τους, όσο και προτάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους από το Νοσοκομείο.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η προσβασιμότητα του Νοσοκομείου, το οποίο βρίσκεται σε σχετικά καλό σημείο, παρόλο που πάντα υπάρχουν προτάσεις για το καλύτερο.

Έτσι έγινε αναφορά στο θέμα των τουαλετών, που όμως όπως ανέφερε η διοικήτρια ήδη υπάρχει προγραμματισμός ώστε αυτές να έχουν δυνατότητα να εξυπηρετήσουν και ΑμεΑ.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τα μέλη του ΔΣ στην προτεραιότητα για τα άτομα με αναπηρία, ειδικά για τα παιδιά, που πολλές φορές έχουν πολύ διαφορετικές ανάγκες, ενώ ζητήθηκε, αν υπάρχει η δυνατότητα, το Νοσοκομείο να βοηθήσει τη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία με βανάκι.

Τέλος επανέφεραν στην κ. Γιαμουστάρη ένα πάγιο αίτημά τους, να λειτουργήσει η υδροθεραπεία στο ΚΕΦΙΑΠ, πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κομοτηνής που θα μπορέσει να προσφέρει τις ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες ειδικά σε ΑμεΑ και ασθενείς με νευρολογικά μυϊκά και οστικά προβλήματα, με την Διοικήτρια να τους τονίζει πως πάντα είναι πρόθυμη να κάνει παρεμβάσεις, όμως τουλάχιστον προς το παρόν, βλέπει ότι είναι δύσκολο να προχωρήσει.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους σε κλίμα συνέργειας και συνεργασίας, με την κ. Γιαμουστάρη να σημειώνει πως θέλει μια καλή συνεργασία, τονίζοντας πως πάντα θα τους λέει απευθείας την
αλήθεια, χωρίς υποσχέσεις για πράγματα που δεν μπορεί να γίνουν.

Ανοιχτή η αγκαλιά του Νοσοκομείου

Η κ. Γιαμουστάρη μετά την συνάντηση τόνισε πως δεν συζητείται πως όπου μπορεί το Νοσοκομείο να βοηθήσει, θα το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη, όπως στο θέμα της προτεραιότητας στα ραντεβού ή να δημιουργηθεί νέα θέση στα εξωτερικά ιατρεία, διατηρώντας και την υπάρχουσα θέση για το πάρκινγκ των αυτοκινήτων.

Αυτή είναι μια από τις ουσιαστικότερες επαφές, που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα τόνισε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου και εξέφρασε την χαρά της που τα μέλη του συλλόγου την τίμησαν με την παρουσία της.

Εμβάθυνση της σχέσης με το Νοσοκομείο

Η επίσκεψη των μελών του Σωματείου, έγινε στο πλαίσιο της προσβασιμότητας, που ένα κομμάτι της είναι η υγεία, σημείωσε ο πρόεδρος κ. Τρύφωνας Καρούντζος.

«Θεωρήσαμε σωστό και λογικό, να γνωρίσουμε τη νέα Διοικήτρια, να της ευχηθούμε καλή επιτυχία και να της αναλύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν άτομα με αναπηρία» ανέφερε, σημειώνοντας πως το αναπηρικό κίνημα δεν ζητά χάρες, αλλά εναρμόνιση με την υφιστάμενη νομοθεσία.

«Πιστεύω ότι η σχέση που προϋπήρχε στο Νοσοκομείο, θα συνεχίσει και με την νέα διοικήτρια, και γιατί όχι, θα τη βελτιώσουμε, θα ανοίξουμε και νέους τομείς» ανέφερε χαρακτηριστικά, ώστε το 25% του πληθυσμού που σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ είναι άτομα με αναπηρία, να αισθάνεται ισότιμα στον κοινωνικό ιστό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.