«Αξιοποιειτε μια απλοχερη δωρεα για να αποσταθεροποιησετε το δημοσιο συστημα υγειας»

Τοποθέτηση του Δημήτρη Χαρίτου για το νομοσχέδιο τροποποίησης του νομικού χαρακτήρα του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου κατέθεσε ομιλία την Πέμπτη 13/2 στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορούσε την μετατροπή του νομικού καθεστώτος του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την αιφνίδια τροποποίηση του νομικού χαρακτήρα του νέου Νοσοκομείου από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Μεταξύ άλλων ο βουλευτής ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έβαλε την σφραγίδα της για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου, ψηφίζοντας την σύμβαση πλαίσιο για να υλοποιηθεί οριστικά το έργο. Ο κ. Χαρίτου τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα συναινέσει στα σχέδια της Κυβέρνησης να βάλει ιδιωτικά συμφέροντα στο δημόσιο σύστημα υγείας, καθιστώντας μάταιη την όλη προσπάθεια ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου για το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.

«Δεν θα υπήρχε η γενναιόδωρη προσφορά του νέου νοσοκομείου, χωρίς την απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ειδικότερα ο Βουλευτής Ροδόπης στην ομιλία του δήλωσε ότι  «οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε ότι αν δεν υπήρχε η γενναιόδωρη προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αν δεν υπήρχε η πολιτική απόφαση της τότε ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για να επιλέξει την ανέγερση του νέου νοσοκομείου στην Κομοτηνή, σήμερα δεν θα συζητούσαμε για το τμήμα της σύμβασης, που με αιφνιδιαστικό τρόπο εισάγεται με απαράδεκτες ρυθμίσεις».

«Δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε παιχνίδια με τα οικονομικά συμφέροντα στις πλάτες της κοινωνίας»

Εν συνεχεία απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση της ΝΔ και στηλιτεύοντας την αιφνιδιαστική της απόφαση είπε, «γνωρίζετε κύριοι αυτήν την έντονη επιθυμία της κοινωνίας για να προχωρήσει το έργο, γι’ αυτό δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε παιχνίδια με τα οικονομικά συμφέροντα στις πλάτες της, αλλά εσείς φαίνεται δεν διστάζετε μπροστά σε τίποτα. Συμπεριφέρεστε όπως ο κλέφτης που μπαίνει από το παράθυρο. Τροποποιείτε την αρχική σύμβαση σε ένα μόνο σημείο της. Να αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας του νοσοκομείου και από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου να μετατραπεί σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Αξιοποιείτε μια απλόχερη δωρεά για να υλοποιήσετε τους δικούς σας σχεδιασμούς αποσταθεροποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, ήσασταν και είστε δεσμευμένοι με τα συμφέροντα στον χώρο της υγείας και θέλετε να κάνετε πιο εύκολη την δυνατότητα πρόσβασής τους στα δημόσια νοσοκομεία γι’ αυτό μεταβάλλετε το καθεστώς σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και το κάνετε δυστυχώς ξεκινώντας με πρώτο το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής».

«Αισιοδοξώ ότι δεν θα προλάβετε εσείς να υπογράψετε τον Οργανισμό Λειτουργίας του νέου νοσοκομείου»

Τέλος ο κ. Χαρίτου επεσήμανε πως «είμαι αισιόδοξος ότι η κοινωνία της πόλης μας, οι εργαζόμενοι στην υγεία θα κρατήσουν στην καρδιά και στην σκέψη τους τη μεγάλη εικόνα, ότι ένα νέο σύγχρονο υψηλών προδιαγραφών νοσοκομείο σε πολύ λίγο χρόνο θα είναι μία πραγματικότητα. Αισιοδοξώ ότι δεν θα προλάβετε εσείς να υπογράψετε τον Οργανισμό Λειτουργίας του νέου νοσοκομείου, δηλαδή την αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας. Αρχίστε να σκέφτεστε ποιοι θα υπογράψουν τότε τον Οργανισμό και θέλω να πιστεύω ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την τόσο μεγάλη γενναιοδωρία που έδειξε όταν έρθει εκείνη η στιγμή να εκφράσει την συναίνεσή του για την τροποποίηση της σημερινής σύμβασης θα είναι εκ μέρους του στάση αντάξια της μεγάλης σήμερα προσφοράς του».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.