«Εκρυθμη» η κατασταση με τα αδεσποτα στις Φοιτητικες Εστιες Κομοτηνης συμφωνα με τη ΣΟΦΕΚ

Για πάνω από 40 περιστατικά επιθέσεων σε φοιτητές και εργαζόμενους από πέρσι κάνει λόγο ο Σύλλογος

Το θέμα των αδέσποτων ζώων που εγκαταβιούν πέριξ των Φοιτητικών Εστιών θίγει ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Κομοτηνής (ΣΟΦΕΚ), κάνοντας λόγο για έκρυθμη κατάσταση.

«Είναι σύνηθες το φαινόμενο» επισημαίνει ο Σύλλογος «διάφοροι να εγκαταλείπουν σκυλιά στον χώρο της πανεπιστημιούπολης, αυτά με την σειρά τους για λόγους επιβίωσης, όπως είναι φυσικό, μαζεύονται στον χώρο των Εστιών και της Λέσχης Σίτισης, όπου και φροντίζονται από οικότροφους και την Φιλοζωική».

Το πρόβλημα προκύπτει, όπως εξηγεί ο ΣΟΦΕΚ, όταν τα σκυλιά σχηματίζουν αγέλες οι οποίες γίνονται επιθετικές προς τους φοιτητές, τις φοιτήτριες και τους εργαζόμενους/ες. Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται ο Σύλλογος «από την περσινή χρονιά μέχρι φέτος μετράμε πάνω από 40 περιστατικά, μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας, που κάποια από αυτά κατέληξαν στο νοσοκομείο για να τους δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Η κατάσταση είναι έκρυθμη, εφόσον την περασμένη εβδομάδα 2 αγέλες σκυλιών επιτέθηκαν σε μια φοιτήτρια και μια εργαζόμενη, αφήνοντας την μια σε κατάσταση σοκ και την άλλη να χρήζει ιατρικής περίθαλψης».

«Σε όλα αυτά» συμπληρώνει «έρχεται να προστεθεί η συνεχής παρουσία αδέσποτων μέσα στον χώρο της λέσχης σίτισης, καθώς και στους διαδρόμους των κτιρίων όπου διαμένουμε, δημιουργώντας περεταίρω ζητήματα υγιεινής, που ακόμα και οι ίδιες οι εργαζόμενες καθαρίστριες δεν μπορούν να επιλύσουν».

«Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την αδυναμία των ιθυνόντων να επιλύσουν ένα τόσο απλό ζήτημα όπως είναι αυτό των αδέσποτων ζώων» επισημαίνει ο ΣΟΦΕΚ κλείνοντας για να υπογραμμίσει πως «η κατάσταση είναι τέτοια, που φοιτητές και φοιτήτριες φοβούνται να πάνε ως τη λέσχη σίτισης». Παράλληλα διευκρινίζει πως «σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ως λύσεις βίαιες πρακτικές (ευθανασίες κτλ) αλλά επιθυμούμε την βέλτιστη διευθέτηση του ζητήματος, με σεβασμό προς τα ζώα και τις ανάγκες τους (περίθαλψη, φροντίδα). Απαιτούμε όμως την άμεση ανάληψη δράσης από τους αρμοδίους ώστε να λάβει τέλος αυτή η συνθήκη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.