Παραφιλολογια η αλυτρωτικη χροια της εκδηλωσης που παρευρεθηκε ο Οντερ Μουμιν στην Τουρκια

«Το οτιδήποτε μεμπτό αναφέρεται σε διάφορα site και εφημερίδες δεν αναφέρεται στην εικόνα που έλαβα εγώ»

Αντικείμενο πανελλαδικού ενδιαφέροντος έγινε η παρουσία του Δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν στην ετήσια γενική συνέλευση του παραρτήματος Προύσας του κατά τα γραφόμενα των μέσων αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD), με τους πολίτες ανά την Ελλάδα να ασκούν δριμεία κριτική στην απόφαση των μειονοτικών δημάρχων- μεταξύ αυτών και του Δημάρχου Ιάσμου-να παρευρεθούν στην εν λόγω εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, απάντησε στους επικριτές, επισημαίνοντας αρχικά πως είναι «αυτοδιοικητικός».

«Καταρχάς, σε αυτό το συνέδριο υπήρξαν άνθρωποι-συνδημότες μου οι οποίοι ψηφίζουν στην περιοχή και με τίμησαν στις εκλογές. Ανήκουν στη μειονότητα και είναι δημότες του δήμου Ιάσμου και Έλληνες πολίτες. Πήγα να δω αυτούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οντέρ Μουμίν, προσθέτοντας πως «το οτιδήποτε μεμπτό αναφέρεται σε διάφορα site και εφημερίδες όπως  ότι αυτός ο σύλλογος έχει αλυτρωτικές βλέψεις ή σκέφτεται οτιδήποτε διαφορετικό για τη Θράκη, δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα που έλαβα εγώ, αλλά ούτε και με αφορά», προσέθεσε ο κ. Μουμίν.

Τεκμηριώνοντας την κρίση του και εξηγώντας τους λόγους της παρουσίας του στην εκδήλωση,  ο ίδιος σημείωσε πως πρόκειται για έναν σύλλογο ο οποίος απλά δραστηριοποιείται στη Τουρκία. «Εμένα η παρουσία μου αφορούσε την αυτοδιοικητική μου ιδιότητα. Αν υπήρχε οτιδήποτε μεμπτό, θα επιδίωκα να το κρύψω. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Με τα λύπης όμως σήμερα διαπίστωσα ότι κάποιες αθηναϊκές εφημερίδες αναπαρήγαγαν αυτή μου την επίσκεψη με ψευδές περιεχόμενο» τόνισε ο Δήμαρχος Ιάσμου, καταδικάζοντας τις παραπλανητικές γραφές.

Τέλος, επεσήμανε πως ουδέποτε ευχαρίστησε την Άγκυρα, αλλά οι ευχαριστίες απευθύνθηκαν στους συνδημότες του, που ήρθαν από την Τουρκία ταξίδεψαν στον δήμο Ιάσμου και τον στήριξαν στις εκλογές. «Νομίζω ότι δεν είναι κακό να πεις ένα ευχαριστώ στους συνδημότες τους Έλληνες πολίτες, μέλη της μειονότητας. Το τι γράφουν όμως αυτά τα site δε μ’ απασχολεί και δεν με  αφορά καθόλου. Εγώ κοιτάζω τη δουλεία μου, η οποία είναι συγκεκριμένη», είπε καταληκτικά ο κ. Οντέρ Μουμίν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.