Με τις ιδιες τιμες θα δημοπρατηθουν τα bungalows του Φαναριου

Η μίσθωση θα είναι για 2 και όχι για 4 χρόνια όπως γινόταν παλιότερα

Τους όρους για τον διαγωνισμό για τα 74 από τα 78 bungalows που υπάρχουν στην παραλία του Φαναρίου, τα οποία θα μπορούν να μισθώσουν οι ενδιαφερόμενοι για 2 χρόνια, και όχι των 4 (2+2) όπως γινόταν παλιότερα, κατάρτισε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής.

Πέραν αυτής της αλλαγής, οι όροι της συμμετοχής αλλά και της ενοικίασης παραμένουν ίδιοι με την προηγούμενη φορά που αυτά είχαν δημοπρατηθεί, το 2016.

Τα εν λόγω διαμερίσματα (bungalows) χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες Α΄, Β΄ και Γ΄ ανάλογα με τη θέση στην οποία βρίσκονται.

Η δημοπρασία, που θα είναι φανερή, προφορική και πλειοδοτική, θα διενεργηθεί στο δημαρχιακό κατάστημα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, ενώπιον της Επιτροπής Δημοπρασιών. Η υποβολή των δικαιολογητικών συμμετοχής θα γίνεται από τις 10 μέχρι τις 11 το πρωί, ενώ οι προσφορές θα ξεκινήσουν από τις 11 και θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Η διαδικασία δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης ώρας, εφόσον εξακολουθούν χωρίς διακοπή να κατατίθενται προσφορές.

Η διάρκεια της μίσθωσης καθενός διαμερίσματος ορίζεται ως διετής, με ημερομηνία λήξης την 31η Δεκεμβρίου του 2021. Ο μισθωτής δύναται να ανανεώσει τη μίσθωση για 2 επιπλέον χρόνια, εφόσον έχει εξοφλήσει στο ταμείο του δήμου όλες τις σχετικές µε το μίσθιο οφειλές.

Οι τιμές εκκίνησης για κάθε μισθωτική περίοδο, διάρκειας ενός χρόνου, ορίζονται ανάλογα με την κατηγορία που ανήκουν τα bungalows, ως εξής:

  1. Για την Α΄ κατηγορία στο ποσό των 2.250 ευρώ,
  2. Για τη Β΄ κατηγορία στο ποσό των 1.900 ευρώ, και
  3. Για την Γ΄ κατηγορία στο ποσό των 1.500.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις της συμμετοχής στη δημοπρασία

Σημειώνεται ότι κανένας από τους συμμετέχοντες στη δημοπρασία δεν μπορεί να μισθώσει παραπάνω από ένα διαμέρισμα. Δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία έχουν φυσικά πρόσωπα, Έλληνες πολίτες και νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής, τα οποία εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Πρόσωπα, τα οποία υπήρξαν στο παρελθόν μισθωτές διαμερισμάτων της τουριστικής ακτής Φαναρίου και δεν έχουν εκπληρώσει τις συμβατικές τους υποχρεώσεις δεν μπορούν να γίνουν δεκτά στη δημοπρασία, εκτός και αν μέχρι την ημέρα διεξαγωγής της εκπληρώσουν ή ρυθμίσουν τις ανειλημμένες υποχρεώσεις τους και καταστούν δημοτικά ενήμεροι. Οφειλέτες του δήμου Κομοτηνής δεν θα γίνονται δεκτοί στη δημοπρασία, ούτε σαν πλειοδότες, ούτε σαν εγγυητές.

Να σημειωθεί πως τα υπόλοιπα 4, τα οποία μέχρι και σήμερα ήταν κενά και πλέον είναι σχεδόν κατεστραμμένα, να επισκευαστούν από το Δήμο, και στη συνέχεια να διατεθούν για κοινωνικούς σκοπούς, σε ευάλωτες ομάδες και ΑμεΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.