Σειστηκε το καφε-μπαρ «ΟΧΤΩ» με τους Thrax Punks

Όταν η παράδοση γίνεται ένα με την αισθητική της punk, το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό

Ένα συνονθύλευμα παραδοσιακών ηχοχρωμάτων και punk αισθητικής είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο καφέ-μπαρ «ΟΧΤΩ».
 
Πρεσβευτές αυτού; Τρείς Θρακιώτες που συνθέτουν τους Thrax Punks που απάντησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όσους διερωτήθηκαν τη σημασία του όρου «Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια».
 
Η punk, το πανηγύρι και η ψυχεδέλεια ενώθηκαν και προσέφεραν στους παρευρισκόμενους μια μοναδική εμπειρία που θα έχουν να θυμούνται για αρκετό καιρό.
 

Η εξαιρετική αλληλεπίδραση των τριών μουσικών αλλά και τα αστεία που σποραδικά άφηναν να πλανώνται, κατέδειξαν και την- παρά την εμφανή αμηχανία -ικανότητά τους να επικοινωνήσουν με το παρευρισκόμενο κοινό.
 
Από τις πρώτες κιόλας νότες, στήθηκε ένα γλέντι που διήρκησε καθ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισης, με την εντοπιότητα από πλευράς κοινού να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός οικείου κλίματος.
 
Τραγούδια του πρώτου αλλά και του δεύτερου-νέου ολοκληρωμένου άλμπουμ που φέρει τον ομώνυμο τίτλο «ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC», συνέθεσαν ένα πρόγραμμα καθόλα ομοιογενές με τη δική του ξεχωριστή θρακιώτικη σφραγίδα να υπερισχύει ρυθμικά και στιχουργικά.
 

Από την εμφάνιση βέβαια, δεν έλειψαν και οι ιδιαίτερες εκπλήξεις για όσους πρωτάκουσαν  το συγκρότημα με χαρακτηριστικές τόσο  αυτή της επιλογής του κιθαρίστα να παίξει ηλεκτρική με δοξάρι, όσο και οι λούπες και τα σόλο της γκάιντας δια χειρών Βαΐτση Χαρακοπίδη.
 
Ο κόσμος της Κομοτηνής όχι μόνο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αλλά η διαρκής ενέργεια και ένταση του, κατάφερε να αποσπάσει και επαναλαμβανόμενες επευφημίες από τους μουσικούς, με τους ίδιους να σχολιάζουν χαρακτηριστικά πως από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της περιοδείας τους, ήταν η πρώτη φορά που ίδρωσαν τόσο.
 
Αναμφίβολα, οι Βαΐτσης Χαρακοπίδης, Γιώργος Σταυρίδης και Πάνος Γκίνης, κοινωνούν τη θρακιώτικη μουσική κουλτούρα με έναν τρόπο κατά ομολογία έξυπνο, αν αναλογιστούμε πως απευθύνονται σε ένα ευρύ ηλικιακά κοινό, καταφέρνοντας μεταξύ άλλων το εξής σημαντικό: να μετατρέψουν τα παραδοσιακά μουσικά χρώματα και δη αυτά της Θράκης, σε «μουσικό κτήμα» της νέας γενιάς.
 
Φωτογραφίες: Φάνης Βιλαέτης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.