Απολυτη ταυτιση του Δημου Κομοτηνης με τα αιτηματα του σωματειου καθαριστριων

Επιστολή του Δημάρχου Γιάννη Γκαράνη στον Υπουργό Εσωτερικών και στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων του σωματείου καθαριστριών σχολείων δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης του Νομού Ροδόπη, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, εισάκουσε τα αιτήματα αυτών, αποστέλλοντας σχετική επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών και στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σε μια προσπάθεια να συμβάλλει ουσιαστικά στον αγώνα τους.

Στην επιστολή, ο ίδιος αρχικά επισημαίνει την πλήρη ταύτιση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κομοτηνής με τα δίκαια αιτήματα του σωματείου καθαριστριών σχολείων δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης του Νομού Ροδόπης, αιτούμενος σε δεύτερο χρόνο την συμβολή αμφότερων των Υπουργών στην ουσιαστική επίλυση και στην αποτελεσματική ικανοποίησή τους.

«Τα εν λόγω αιτήματα είναι κοινά για το σύνολο των σωματείων των σχολικών καθαριστριών της χώρας και σας έχουν γνωστοποιηθεί αναλυτικά» διευκρινίζει στην επιστολή του ο κ. Γκαράνης για να προσθέσει πως «εμείς, ως Δημοτική Αρχή  θέλουμε, πέραν των προαναφερόμενων, να εξάρουμε την τεράστια συμβολή των καθαριστριών μας στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων μας και να υπογραμμίσουμε εμφατικά την ανάγκη να πιστοποιηθεί η ιδιότητα των ανθρώπων αυτών ως σχολικών καθαριστριών. Πιστοποίηση, η οποία αποτελεί μια έμπρακτη αποκατάσταση του πραγματικού έργου που επιτελούν εδώ και χρόνια». «Με τον τρόπο αυτό» εξηγεί «θα μπορέσουν να αποκτήσουν τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη συμμετοχή τους σε μελλοντικές προκηρύξεις, που θα αφορούν την πλήρωση θέσεων μονίμου προσωπικού καθαριότητας σε σχολικές μονάδες».

«Με τη  βεβαιότητα ότι θα επιδείξετε τη μέριμνα και το μέγιστο ενδιαφέρον που απαιτείται για την ικανοποίηση των χρόνιων, πάγιων και επείγουσας σημασίας ζητημάτων που ταλανίζουν τις σχολικές μας καθαρίστριες, αναμένουμε νεότερα», επισημαίνει κλείνοντας το περιεχόμενο της επιστολής ο δήμαρχος Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.