Η «Υιοθεσια» βρηκε σπιτι στον Δημο Κομοτηνης

Η ταινία του Κινηματογραφικού εργαστηρίου του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής θα αποτελεί μέρος της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα αδέσποτα

Η ταινία με τίτλο «Υιοθεσία», που παρήγαγε το Κινηματογραφικό εργαστήριο του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, θα αποτελεί από εδώ και εμπρός το επίσημο τηλεοπτικό και διαδικτυακό σποτ για την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών σε σχέση με τα ζητήματα διαχείρισης και υιοθεσίας των αδεσπότων ζώων του Δήμου Κομοτηνής.

Η ταινία προβλήθηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Camera Zizanio, που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο της Ηλείας, παράλληλα με το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά.

Για την ταινία αλλά και τους λόγους που υιοθετήθηκε από το Δήμο Κομοτηνής, μίλησαν το απόγευμα της Παρασκευής ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιάννης Γκαράνης, οι υπεύθυνοι καθηγητές, κ. Νεοκλής Λεμονίδης και κ. Ειρήνη Πίτατζη, καθώς και οι μαθητές που εργάστηκαν για τη δημιουργία της ταινίας.

Ευαισθητοποίηση για ένα μεγάλο πρόβλημα

Τους καθηγητές καθώς και τα παιδιά που συμμετείχαν στο εγχείρημα συνεχάρη ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, γιατί δημιούργησαν, όπως ισχυρίστηκε, μια ταινία με πολλή φαντασία και πρωτότυπο σενάριο, που δείχνει σε όλους πώς πρέπει να διαχειριζόμαστε τα ζώα. «Ο Δήμος Κομοτηνής υιοθετεί αυτή την ταινία, και θεωρώ ότι οι συμπολίτες μας θα πρέπει να την δουν, να ευαισθητοποιηθούν σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη μας και να καταλάβουν ότι δεν λύνεται από μόνο του, αλλά χρειάζεται μια ιδιαίτερη διαχείριση» ανέφερε. Για αυτό και συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους, ευχόμενος σε όλους τους εμπλεκόμενους, να φτιάχνουν τέτοιες ωραίες ταινίες με κοινωνικά μηνύματα που χρειάζεται τόσο η εποχή όσο και η πόλη μας.

Ένα σημαντικό μήνυμα για την πόλη της Κομοτηνής

Μέσα από τον τίτλο της ταινίας, θέλησαν να δώσουν το μήνυμα ότι όταν κάποιος υιοθετεί ένα ζώο, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβει ότι έχει και υποχρεώσεις, σημείωσε η κ. Ειρήνη Πίτατζη  «Δεν μπορούμε να παρατάμε ένα ζώο όταν το βαρεθούμε, ή όταν δούμε ότι κάνει αταξίες ή τρώει από το χρόνο μας» σημείωσε, αναφέροντας πως μέσα στην ταινία βλέπουμε δύο φίλες, που παίζουν μαζί και διασκεδάζουν, και κάποια στιγμή αρχίζει η μία να γίνεται βάρος στην άλλη, και κάποια στιγμή παίρνει την απόφαση να την αφήσει.

Από την πλευρά της ομάδας ο κ. Νεοκλής Λεμονίδης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη που αγκάλιασε την προσπάθεια, ευαισθητοποιήθηκε με το μήνυμά της, και υιοθέτησε την ταινία στο Δήμο Κομοτηνής.

Τα βίντεο που φτιάχνουν στην ομάδα έχουν πάντα στο τέλος μια ανατροπή, και αυτό θέλουν να πετύχουν και με αυτό. Άλλωστε καθ’ όλη τη διάρκεια που λειτουργεί η ομάδα, οι ταινίες που φτιάχνουν έχουν μέσα και προβάλλουν την πόλη της Κομοτηνής, κα προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους της. «Δεν είναι μόνο τα αδέσποτα, υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι άνθρωποι και οι κάτοικοι τη πόλης για ό,τι συμβαίνει γύρω μας, ο καθένας αν κάνει αυτό που του αναλογεί, και συμπεριφερθεί ανάλογα, θα λυθούν τα προβλήματα» σημείωσε.

Ευθύνη των ανθρώπων για τα αδέσποτα

Από την πλευρά των παιδιών για την ταινία μίλησαν ο Μπατού Κατρατζή και η Δήμητρα Αντωνιάδου.

Η ταινία αυτή θέλει να δείξει ότι τα σκυλιά δεν είναι αντικείμενα, που θα τους συμπεριφερθούμε άσχημα ή θα τα πετάξουμε στο δρόμο, σημείωσε ο Μπατού Κατρατζή. «Και τα ζώα έχουν μια ζωή και οι άνθρωποι θα πρέπει να τα προσέχουν μέχρι το τέλος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Δήμητρα Αντωνιάδου, που παίζει το ρόλο του δεύτερου κοριτσιού που η φίλη της αρχίζει να βαριέται την παρέα της, τόνισε πως θέλουν να περάσουν μέσα από την ταινία ότι η ευθύνη ανήκει στους ανθρώπους και δεν φταίνε τα αδέσποτα. «Δεν φταίνε τα αδέσποτα, δεν είναι παιχνίδι και αφού αναλαμβάνουμε την ευθύνη πρέπει να συνεχίζουμε και να μην τα αφήνουμε στη μοίρα τους» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.