Μεγαρο Μουσικης και Αρχαιο Θεατρο Μαρωνειας το εν δυναμει “brand name” του τοπου

Την ανάγκη αξιοποίησης και ανάδειξης των δύο αυτών υποδομών εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ κ. Ιωάννης Κυριαζής

Με ευχές για μια ακόμη πιο πλούσια πολιτιστικά χρονιά, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής, το πρωί της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου στο καφέ-μπαρ «ΟΧΤΩ».
 
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν -μεταξύ άλλων- ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου αλλά και η πρώην πρόεδρος αυτού, κ. Σοφία Μενεσελίδου.
 

Στον ευχητήριο λόγο που απηύθυνε ο νέος πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ κ. Ιωάννης Κυριαζής, δεν ακολούθησε την ως είθισται αναφορά στις δράσεις που προηγήθηκαν αλλά ούτε στις επερχόμενες καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «έχουν μπει οι ψηφίδες, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί το παζλ», εξηγώντας πως το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμη υπο επεξεργασία και εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως θα ολοκληρωθεί εντός Φεβρουαρίου.
 
«Συνεχίζοντας την παράδοση της προηγούμενης διοίκησης η οποία είχε τα χαρκτηριστικά εκείνα που πρέπει να έχει ένα περιφερειακό θέατρο, θα προσπαθήσουμε κι εμείς, να κοινωνήσουμε την ιστορία των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ αξιοποιώντας τις ντόπιες πολιτιστικές δυνάμεις, αλλά ενισχύοντας και τις θεατρικές ομάδες του τόπου, αφήνωντας το δικό μας στίγμα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κυριαζής για να τονίσει την αξία της παρακαταθήκης που άφησαν οι διοικήσεις των προηγούμενων ετών.
 

«Ο πολιτισμός, η ιστορία και η γλώσσα μας το συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου»

 
Σε συνέχεια του λόγου του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επέτειο των 100 χρόνων απο την ενσωμάτωση της Θράκης στον ελλαδικό κορμό, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί μια «πρόκληση» αξιοποίησης  κάποιων δράσεων που  στο πέρασμα του χρόνου θα φέρουν τη σφραγίδα της εν λόγω επετειακής εορτής.
 

Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη αξιοποίησης και ανάδειξης δύο πολιτιστικών υποδομών, αυτή του Μεγάρου Μουσικής και του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας. «Θα έπρεπε ίσως να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε δύο πολύ σημαντικές πολιτιστικές υποδομές, το Μέγαρο Μουσικής και το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας. Όλες οι πολιτιστικές δυνάμεις του τόπου μας, πρέπει να πράξουμε ό, τι είναι δυνατό ώστε να τις αναδείξουμε αμφότερες γιατί μπορεί να αποτελέσουν το “brand name” της περιοχής. Όσο δε για το συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου που έχει απασχολήσει έντονα το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, ο ίδιος τόνισε πως αυτό είναι «ο πολιτισμός, η ιστορία και η γλώσσα μας».
 
Ευχόμενος, υγεία, αγάπη, ειρήνη και πολλές πολιτιστικές δράσεις, παρέδωσε τη σκυτάλη του λόγου στον δήμαρχο κ. Ιωάννη Γκαράνη ο οποίος με τη σειρά του ευχήθηκε μια καρποφόρα πολιτιστικά χρονιά.
 
Για την ιστορία, να σημειωθεί πως το φλουρί του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ για το 2020, βρέθηκε στα χέρια της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κυρίας Κλεοπάτρας Στογιαννίδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.