Σημαντικη στηριξη στην ειδικη αγωγη δινει το ΤΕΦ του ΔΠΘ

Τα μεταπτυχιακά τους παρέλαβαν απόφοιτοι του μεταπτυχιακού «Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης»

Τους μεταπτυχιακούς τους τίτλους παρέλαβαν το μεσημέρι του Σαββάτου 1 Φεβρουαρίου 12 απόφοιτοι του Δια-Ιδρυματικού – Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης» στην Κομοτηνή.
 
Η τελετή έλαβε χώρα στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης, με τους αποφοίτους να παραλαμβάνουν τα πτυχία τους από τα μέλη του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, καθώς και από τον κ.  Διονύση Λουκέρη, Σύμβουλο Α’ ΥΠΠΕΘ και μέλος της Ειδικής Διατμηματικής Επιτροπής του μεταπτυχιακού.
 

Το κοινό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εξειδίκευσης με τίτλο «Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης» ξεκίνησε την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017 και αποτελεί συνεργασία του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Ι.Π.&Τ.) του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. “Δημόκριτος”.
 
Το Πρόγραμμα Σπουδών περιλαμβάνει στα τρία πρώτα εξάμηνα τρία υποχρεωτικά μαθήματα, και δύο μαθήματα επιλογής από τέσσερα προσφερόμενα μαθήματα που οι φοιτητές οφείλουν να επιλέξουν από συγκεκριμένο κατάλογο για κάθε εξάμηνο. Στο τέταρτο εξάμηνο πραγματοποιείται υποχρεωτική μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία
 

Τη σημασία του μεταπτυχιακού αυτού ανέδειξε η κ. Ζωή Γαβριηλίδου, Αντιπρύτανης του ΔΠΘ και πρόεδρος της Ειδικής Διατμηματικής Επιτροπής του μεταπτυχιακού, τονίζοντας πως συνδυάζει δύο πράγματα, την τεχνολογία και την ειδική αγωγή.
 
Για αυτό και για τις 100 θέσεις του, 70 στην Αθήνα και 30 στην Κομοτηνή, οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 300, κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα να διαλέξουν τους καλύτερους.
 
Το πρόγραμμα άλλωστε αποφέρει στον ΕΛΚΕ του ΔΠΘ σημαντικούς πόρους, ίσως περισσότερα από τα υπόλοιπα μεταπτυχιακά, ενώ οι απόφοιτοι έχουν μια ιδιαίτερη ευθύνη, όχι μόνο να βοηθήσουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες αλλά και να αλλάξουν την νοοτροπία της κοινωνίας απέναντι σε αυτά, μέσω συμπράξεων με φορείς της περιοχής.
 

Το μεταπτυχιακό αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία με δεδομένο ότι έχουν προκηρυχθεί χιλιάδες θέσεις ειδικής αγωγής στην εκπαίδευση, ενώ δίνει και πιστοποίηση παιδαγωγικής επάρκειας, που επίσης βοηθά όσους συμμετέχουν στον διαγωνισμό.
 
Το ενδιαφέρον παραμένει υψηλό για το μεταπτυχιακό και θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, με την ίδια κατανομή θέσεων σε Αθήνα και Κομοτηνή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.