Συναντηση εκπροσωπων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΚΕ.ΚΠ.ΠΕ με την αντιπρυτανη του Δ.Π.Θ Ζ. Γαβριηλιδου

Στο επίκεντρο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές των τριών νέων τμημάτων

Με την Αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΔΠΘ κ. Ζωή Γαβριηλίδου, συναντήθηκαν η υπεύθυνη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΚΕ.ΚΠ. ΠΕ Μαρίνα Χρηστάκη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών, Γιάννης Βεργίδης. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου τέθηκαν στο τραπέζι πληθώρα θεμάτων τα οποία απασχολούν τους φοιτητές και προέκυψαν από την κατάτμηση του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης.

Όπως εξηγεί σε σχετική της ανακοίνωση η φοιτητική παράταξη «η φοιτητική κοινότητα των τριών, πλέον, διαφορετικών τμημάτων συναντάει πρωτόγνωρες δυσκολίες στην καθημερινότητα της. Προβλήματα τα οποία δεν αντιστοιχούν σε ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όπως αυτό για το οποίο μαχόμαστε όλα αυτά τα χρόνια ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ».

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, σύμφωνα με τη φοιτητική παράταξη, «τα εν λόγω θέματα έπρεπε να τονιστούν, ώστε μέσα από τον διάλογο και την τακτική επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς να βρεθούν λύσεις που θα βελτιώσουν άμεσα τα προβλήματα που συναντάμε ως φοιτητές».

Σε αυτό το πλαίσιο ετέθησαν θέματα που αφορούσαν τη μετακίνηση των φοιτητών προς την Πανεπιστημιούπολη, τις εστιακές υποδομές καθώς
και τα προβλήματα της Λέσχης και των αδέσποτων στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Επιπλέον δεν μπορούσε να παραλειφθεί το ζήτημα της υποστελέχωσης του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης που είχε σαν αποτέλεσμα την έκδοση του Προγράμματος Εξεταστικής 5 ημέρες πριν την έναρξη της, το θέμα των υποδομών των τριών τμημάτων με αποκορύφωμα την κατάσταση που επικρατεί στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής καθώς και σωρεία θέματα ακαδημαϊκού περιεχομένου των τριών τμημάτων.

Υπήρξε γόνιμος διάλογος, με την κ. Γαβριηλίδου να εισακούει τους προβληματισμούς και πλέον η προσοχή και των δυο πλευρών εστιάζει στην επίλυση των ζητημάτων αυτών.

«Σαν ΔΑΠ-ΝΔΦΚ» επισημαίνει η φοιτητική παράταξη κλείνοντας «απορρίπτουμε τη στείρα κριτική και αναλαμβάνουμε δράση, έμπρακτα, για το καλό ολόκληρης της φοιτητικής κοινότητας και για να αποκτήσουμε όλοι μας το σύγχρονο πανεπιστήμιο που ονειρευόμαστε και μας αξίζει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.