Παραδειγμα για τους σημερινους εκπαιδευτικους οι Τρεις Ιεραρχες

Με μεγάλη συμμετοχή η ομιλία που διοργάνωσαν η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής με τον Σύνδεσμο Θεολόγων Ροδόπης

Πανηγυρική ομιλία με αφορμή του εορτασμού των τριών Ιεραρχών, πραγματοποίησε η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, την παραμονή της γιορτής, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θεολόγων Ροδόπης.
 
Εισηγητής ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Μηνύματα του λόγου και του έργου των τριών Ιεραρχών στην ψυχοπαθολογία του ανθρώπου της σύγχρονης εποχής».
 
Ο π. Τριανταφυλλόπουλος, δανειζόμενος αποφθέγματα των Τριών Ιεραρχών, αναφέρθηκε στην αξία της μνήμης των Αγίων, στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
 

Επεκτάθηκε δε και στους εκπαιδευτικούς, αναφερόμενος στο μοντέλο που θεωρεί πως πρέπει να υιοθετήσει η εκπαιδευτική διαδικασία ακολουθώντας τα φωτεινά παραδείγματά τους.
 
Πριν την ομιλία, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολόγων Ν. Ροδόπης Καθηγητής κ. Ιωάννης Ψήφας καλωσόρισε τους παρισταμένους και επεσήμανε τη σπουδαιότητα της πραγματοποίησης της πανηγυρικής αυτής ομιλίας μετά της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους νέους.
 
Στη συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στις προσωνυμίες των Τριών Ιεραρχών, τη σύνδεσή τους με τα ελληνικά γράμματα και την πολιτιστική τους ακτινοβολία.


 
Στάθηκε δε στο χρέος όλων να μαθητεύουμε κοντά τους και να ρυθμίζουμε τη ζωή μας σύμφωνα με όσα μας υποδεικνύουν όχι μόνο με τα φωτισμένα συγγράμματά τους αλλά και με την ίδια την αγία ζωή τους, ώστε να είναι και η δική μας πορεία ασφαλής, απλανής και θεάρεστη.
 
Την δική τους προσέγγιση στο θέμα της ομιλίας κατέθεσαν ο Ψυχολόγος κ. Σπυρίδων Βόλτσης και η φοιτήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ., κ. Ιωάννα Λούγαρη.
 

Να σημειωθεί πως στην εκδήλωση το παρών έδωσε ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος μίλησε και αυτός για το έργο των τριών Ιεραρχών συνδέοντας τη συνέχεια των διδαγμάτων τους διαχρονικά στον Ελληνισμό, ενώ ακολούθησε διάλογος των ομιλητών με το ακροατήριο.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.