Δικαστικες υπηρεσιες Κομοτηνης: 4+1 διορισμοι για 51 κενα!

Η απάντηση του υπουργείου στην Αναφορά που κατέθεσε ο Ιλχάν Αχμέτ

Ι. Αχμέτ: «Με επικοινωνιακά τρικ και φωτογραφίες δεν λύνονται δυστυχώς τα σύνθετα προβλήματα της Θράκης»

Καμία ουσιαστική απάντηση δεν έλαβε ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ στην αναφορά που κατέθεσε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα για τα κενά και τις υφιστάμενες ανελαστικές ανάγκες στελέχωσης των υπηρεσιών των δικαστηρίων της Κομοτηνής και του Εφετείου Θράκης.
 
Παρά την  επίκληση του βουλευτή στην ανάγκη άμεσης και κατ΄ εξαίρεση ανάληψης δράσης για την στελέχωση των δικαστηρίων στην Κομοτηνή, παρά την αναλυτική παράθεση των λόγων που επιβάλλεται να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των θεσμικών εκπροσώπων των υπαλλήλων της δικαιοσύνης, των δικαστών και του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης, ο κ. Τσιάρας απλά αποδέχεται το πρόβλημα παρουσιάζοντας ανάγλυφη την  εικόνα του με την πραγματικότητα των 4+1 διορισμών στην Κομοτηνή από την προκήρυξη  1Κ /2017 του ΑΣΕΠ  με την οποία ωστόσο προκηρύχθηκαν 404 θέσεις κλάδου Γραμματέων (κατηγοριών ΠΕ) στα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες όλης της χώρας!  
 
«Δυστυχώς, η Θράκη έχει πρόβλημα με την αντιμετώπισή της από την κεντρική κυβέρνηση και αυτό συνέβαινε και με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται και με την σημερινή της Ν.Δ. Με επικοινωνιακά τρικ, φωτογραφίες και ανάλογου χαρακτήρα δράσεις δεν λύνονται δυστυχώς τα σύνθετα προβλήματα της Θράκης και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν ιδίως εκείνοι που έχουν άμεση πρόσβαση στις κυβερνητικές αποφάσεις και τα γραφεία όπου αυτές λαμβάνονται» επισημαίνει ο βουλευτής Ροδόπης σε γραπτή του δήλωση
         
Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου, με την προκήρυξη 1Κ /2017 του ΑΣΕΠ προκηρύχθηκαν προς πλήρωση 404 θέσεις κλάδου Γραμματέων (κατηγοριών ΠΕ) στα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας. Βάσει της εν λόγω προκήρυξης δημοσιεύθηκαν α) ο πίνακας διοριστέων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Γ'/ 1122/ 9-11-2017) και β) ο πίνακας διοριστέων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Γ' 1267/7-12-2017). Στους ως άνω πίνακες διοριστέων περιλαμβάνονται:
 
1) Μία (1) διοριστέα κατηγορίας ΠΕ στο Πρωτοδικείο Ροδόπης, η οποία δεν απεδέχθη το διορισμό.
2) Δύο (2) διοριστέοι κατηγορίας ΠΕ στο Πρωτοδικείο Ροδόπης, οι οποίοι έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία.
3) Ένας (1) διοριστέος κατηγορίας ΠΕ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης, ο οποίος απεδέχθη το διορισμό και έχει ήδη αναλάβει υπηρεσία.
4) Ένας (1) διοριστέος κατηγορίας ΠΕ Ειρηνοδικείο Κομοτηνής ο οποίος έχει ήδη αναλάβει υπηρεσία.

Η διοριστέα που δεν αποδέχθηκε το διορισμό της στο Πρωτοδικείο Ροδόπης με υπεύθυνη δήλωση περί μη αποδοχής του διορισμού της. Άμεσα θα υποβληθεί στον ΑΣΕΠ αίτημα να πληρωθεί η θέση  κατηγορίας ΠΕ στο Πρωτοδικείο Ροδόπης μέσω της διαδικασίας των αναπληρώσεων.
 
Με την προκήρυξη 2Κ/2017 προκηρύχθηκαν προς πλήρωση, μεταξύ άλλων, μία (1) θέση ΣΕ Πληροφορικής στην Εισαγγελία Εφετών Θράκης. Έχει ήδη δοθεί για υπογραφή η σχετική απόφαση διορισμού. 

Με την προκήρυξη 8Κ/2017 προκηρύχθηκαν προς πλήρωση, μεταξύ άλλων, μία (1) θέση κλάδου ΔΕ Γραμματέων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης και μία (1) θέση κλάδου ΔΕ Γραμματέων στο Πρωτοδικείο Ροδόπης. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα εκδοθεί η σχετική απόφαση διορισμού. 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.