Καταψηφιστηκε η προταση συστασης της ΔΕΥΑ στον Ιασμο

Μία ψήφος η διαφορά – Υπερψηφίστηκε από δύο συμβούλους της αντιπολίτευσης - Δριμύ κατηγορώ του Οντέρ Μουμίν προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Με μία ψήφο διαφορά, 13 υπέρ έναντι 14 κατά, καταψηφίστηκε η πρόταση που κατέθεσε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου, ο δήμαρχος Οντέρ Μουμίν για την σύσταση Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Όπως έκανε γνωστό σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Ιάσμου οι παρατάξεις των κ.κ. Κυριάκου Αμούτζα και Καδή Ισμέτ, «ενεργώντας από κοινού, προσυνεννοημένα καταψήφισαν αυτό το μεγάλο εγχείρημα, ενεργώντας εις βάρος των δημοτών», ενώ διαχώρισε την αρνητική ψήφο του κ. Σπορίκη εξηγώντας πως αυτή είναι αποτέλεσμα της ιδεολογικής του διαφωνίας.

Ο ίδιος έκανε ειδική μνεία στους κ.κ. Χασάν Μαντραντζή και Νικόλαο Γιάτσο, δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που υπερψήφισαν την πρόταση, για να χαρακτηρίσει την ίδρυση της ΔΕΥΑΙ «απαραίτητη και επιβεβλημένη».

Εξηγώντας τους λόγους που κρίνουν την ίδρυσή της επιβεβλημένη, ο δήμαρχος Ιάσμου έκανε αναφέρθηκε στην ποιότητα του νερού που «είναι προβληματική σε πολλούς οικισμούς» στην αύξηση των κλοπών από το υδρευτικό δίκτυο, τις ελλιπείς ή ανύπαρκτες υδρομετρήσεις των τελευταίων χρόνων αλλά και τις αδικίες σε βάρος των συνεπών καταναλωτών έναντι των σκόπιμων οφειλετών, γνωστοποιώντας πως οι ανείσπρακτες οφειλές από την ύδρευση προς τον Δήμο Ιάσμου αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ.

 Κατηγορώντας τις δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης για «στείρα αντιπολίτευση» απουσία επιχειρημάτων, ο κ. Μουμίν αναφέρθηκε και στις θέσεις εργασίας που αναμένεται η σύσταση της ΔΕΥΑΙ να δημιουργήσει, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την μη σύστασή της τόσο για την καταπολέμηση των υφιστάμενων προβλημάτων όσο και στο έργο του βιολογικού καθαρισμού που ολοκληρώνεται, με το υφιστάμενο προσωπικό του Δήμου να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που αυτό συνυφαίνεται.

Ο ίδιος επιφυλάχτηκε για την επαναφορά του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.