«What the Fact!?» και στην Κομοτηνη

Ο YouTuber Mikeius έδωσε μια γεύση της δημοφιλούς του σειράς και στη νεολαία της Κομοτηνής, με αφορμή την κυκλοφορία του ομώνυμου βιβλίου του

Μια ζωντανή εκδοχή του δημοφιλούς «What the Fact!?» είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το βράδυ της Τρίτης 21 Ιανουαρίου το κοινό, κυρίως νεανικό, που βρέθηκε στο υπόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων για να παρακολουθήσει την ομιλία του Mikeius με τίτλο «Η επιστήμη ως αντίδοτο στον τρόμο», που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του, επίσης με τον τίτλο «What The Fact!?», που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Βιβλιοχαρτοπωλείο Βαφειάδης.
 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας ο Mikeius μετέφερε την παρουσία του από την πλατφόρμα του YouTube ζωντανά στο κοινό, ενώ ακολούθησε συνομιλία με το κοινό και υπογραφή αντιτύπων του βιβλίου.
 
Ο Mikeius σπούδασε στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., αλλά πέρασε στα media, ξεκινώντας ως blogger και το 2011 συνεργάστηκε με το ComedyLab για την πρώτη mainstream εκπομπή στο ελληνικό Internet. Από τότε παράγει περιεχόμενο για το YouTube σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς σειρές της πλατφόρμας, όπως το «ΜΠΡΑΦ», το «Θάψε το Σενάριο» και «Ο Σκεπτικός Κάφρος, ενώ από το 2017 προωθεί τη μετάδοση της επιστήμης στο ευρύ κοινό με την εκπομπή «What the Fact!?».
 

Αφού τον προσέγγισαν οι εκδόσεις Κλειδάριθμος, για να κάνουν την εκπομπή του βιβλίο ώστε να το διαβάζουν και οι μεγαλύτεροι, για αυτό και συμφώνησε, με ένα βιβλίο για την ιστορία της επιστήμης και για τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις που οδήγησαν στον κόσμο του σήμερα.
 
Οι πιο σημαντικές ανακαλύψεις και εφευρέσεις, που οδήγησαν στα αντικείμενα και τις ιδέες του σήμερα, εφευρέθηκαν μετά το 1650, από ανθρώπους που δούλεψαν πολύ, πήραν διαζύγια και έχασαν ακόμα και τη ζωή τους, ώστε σήμερα να μπορούμε να παραπονιόμαστε ότι το κινητό μας δεν φορτίζει αρκετά γρήγορα.
 
Ο κόσμος δεν γνωρίζει αυτές τις ιστορίες, και αυτές θέλει να φέρει στο κοινό, γιατί βλέπουμε ταινίες και βιογραφίες για τραγουδιστές και ηθοποιούς, αλλά όχι ανάλογη προσοχή σε όλους αυτούς που ωφέλησαν την ανθρωπότητα, αλλά είχαν και μια πολύ γεμάτη και ενδιαφέρουσα ζωή.
 

Από την ιδέα στην υλοποίηση

 
Ο ίδιος, έχοντας παρελθόν στις θετικές επιστήμες, και παρακολουθώντας ανάλογες εκπομπές στο YouTube σε άλλες γλώσσες, σκέφτηκε πως όπως στο «Θάψε το σενάριο» εμπνεύστηκε από το «Nostalgia Critic», κάνοντας κάτι ανάλογο για τις Ελληνικές ταινίες, μετέτρεψε αυτή την ιδέα του στην εκπομπή «What the Fact!?», για να υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα.
 
Πάντως βλέπει πως σιγά σιγά το Ελληνικό YouTube αρχίζει να επεκτείνεται, με εκπομπές όχι μόνο για ταινίες, παιχνίδια και πιο «συνηθισμένα» θέματα του internet, αλλά και εκπομπές για αμάξια, για ποδόσφαιρο, με το συνηθισμένο τηλεοπτικό τοπίο να μεταφέρεται, με την καλή έννοια, σε αυτό.
 

Στο εξωτερικό μάλιστα οι YouTubers πολλές φορές έχουν ως αποκλειστική ενασχόληση το περιεχόμενο που παράγουν, όμως στην Ελλάδα ο Mikeius βλέπει ότι ακόμα αυτό δεν μπορεί να ισχύσει, γιατί είναι δύσκολο και ιδιαίτερα σε τόσο μικρή αγορά, για αυτό άλλωστε και είναι λίγοι που κάνουν «εκπομπές» μετά από κάποια ηλικία.
 
Έτσι κυρίως βλέπουμε πολλούς φοιτητές, που το κάνουν σαν «χαρτζηλικοδουλειά», που μπορούν να βγουν, αλλά από εκεί και πέρα, μιας και από τις διαφημίσεις του YouTube δεν βγαίνει σχεδόν τίποτα, πρέπει να βρεθούν κανονικοί χορηγοί, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.