Συμμαχος της ΑΜΘ για την καταπολεμηση των συνεπειων της κλιματικης αλλαγης ο Γ. Κρεμλης

Θεωρεί τεράστιες τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής και ανέδειξε τη στενή συνεργασία με την διοίκηση της Περιφέρειας

Στην Κομοτηνή βρέθηκε, για ακόμα μια φορά, ο Σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας, κ. Γιώργος Κρεμλής, ο οποίος παρέστη, όπως το συνηθίζει άλλωστε, στον Χορό του Συλλόγου Αμβροσίας «Οι Ακρίτες».

Ο κ. Κρεμλής κατά την επίσκεψή του επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για την περιοχή, τονίζοντας πως σε εθνικό επίπεδο η χώρα, παρά τις δυσκολίες, σηκώνει το λάβαρο ψηλά, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως όλα θα πάνε ακόμα καλύτερα, παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν. «Χρειάζεται σύμπνοια, ομοθυμία, και παρά τις αντιπαραθέσεις, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να στηρίξουμε τη χώρα μας, την ανάπτυξη, την οικονομία, ειδικά την πράσινη και την κυκλική οικονομία» ανέφερε.

Ειδικά για την Περιφέρεια ΑΜΘ, θεωρεί πως η διοίκησή της θα κάνει τα πάντα με τη στήριξη της κυβερνήσεως, τόσο για να λάβει τα μέγιστα κονδύλια στην επόμενη προγραμματική περίοδο, αλλά και να αξιοποιήσει όλα τα κονδύλια στο περιφερειακό της πρόγραμμα, προς όφελος όλων των δήμων και των πολιτών, με τον κ. Κρεμλή να χαρακτηρίζει τις προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή μας τεράστιες.

Προτεραιότητα Ελλάδας και ΕΕ η κλιματική αλλαγή

Η κλιματική αλλαγή, σημείωσε, αποτελεί το μεγάλο διακύβευμα των καιρών μας, και μεγάλη προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ, η οποία πρωτοστατεί στην καταπολέμηση και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και με το Εθνικό σχέδιο «Ενέργεια και κλίμα», το οποίο έχουν εκπονήσει.

Πρόκειται, ανέφερε ο κ. Κρεμλής για ένα πρωτοποριακό σχέδιο με υψηλούς στόχους ώστε να μειωθούν οι εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, να μειωθεί το κλιματικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα όλων αυτών των δραστηριοτήτων στη χώρα, και να μετεξελιχθεί η χώρα σε μια κυκλική οικονομία, σύμφωνα με τις προτεραιότητες της ΕΕ.

Η χώρα μας, σημείωσε, λόγω του αναγλύφου της και της γεωγραφικής της θέσης, είναι περισσότερο ευάλωτη σε σχέση με άλλα κράτη μέλη στην κλιματική αλλαγή, κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη, και για αυτό πρέπει και το εθνικό σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή αλλά και τα σχέδια για τα νησιά, να λάβουν υπόψη τους τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, ώστε να είμαστε έτοιμοι σε ό,τι αφορά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όσο αφορά τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, και την λειψυδρία και την ερημοποίηση, που είναι αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής.

Άλλωστε στη νέα προγραμματική περίοδο, θα διατεθούν 25% των πόρων του νέου ΕΣΠΑ στην προστασία του κλίματος και την προσαρμογή στην αλλαγή του, κάτι που ο κ. Κρεμλής θεωρεί ευκαιρία ώστε τόσο η χώρα, όσο και η Περιφέρεια ΑΜΘ, να ετοιμάσουν τα κατάλληλα προγράμματα για να προσαρμοστούν καλύτερα στην κλιματική αλλαγή, οδηγώντας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της χώρας και της ΕΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.