Ελυσε αποριες για το πευκομελο ο Γ. Μοσχιδης

Διαρκές το ενδιαφέρον των μελισσοκόμων της περιοχής για αξιόπιστη ενημέρωση

Tην τιμή να φιλοξενήσει τον Γεωπόνο κ. Γιώργο Μοσχίδη είχε ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Ροδόπης «Το Κεντρί», το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στην αίθουσα του  Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής στο πλαίσιο σεμιναρίου ταχύρυθμης θεματικής Μελισσοκομικής Εκπαίδευσης με τίτλο: «Το Πεύκο, Οι Μελιτοεκκρίσεις του, Ο Εργάτης του Πεύκου, το Ελληνικό Πευκόμελο».
 

Ο  κ. Μοσχίδης Γιώργος,  που ζει στην Ρόδο και εργάζεται στην Δ.Α.Ο.Κ.  και στο Εργαστήριο Μελισσοκομίας Ρόδου, πρόσφερε τις γνώσεις που αφορούν το Πεύκο , το έντομο (Marchalina hellenica) και τον κύκλο ζωής του, αλλά και τους σωστούς χειρισμούς για την Παραγωγή Πευκόμελου.
 
Κατόπιν, δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων  από τους παρευρισκόμενους μελισσοκόμους, λύνοντας ισάριθμες απορίες.
 

Να σημειωθεί πως την ίδια ημέρα, ο κ. Μοσχίδης επισκέφθηκε το Πευκοδάσος της Νυμφαίας, για να δει τα πεύκα της περιοχής μας, με τον  Μελισσοκομικό Σύλλογο Ν. Ροδόπης «Το Κεντρί», να τον ευχαριστεί δημόσια για την προσφορά γνώσης στα μέλη του.
 
Με την ευκαιρία δε του σεμιναρίου, ο Σύλλογος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, με τυχερό να αναδεικνύεται ο μελισσοκόμος κ. Γιάννης Ντούβας, που βρήκε το φλουρί και ανταμείφθηκε με 1 κυψέλη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.