«Σιγα μη φοβηθω τους τραμπουκους»

Άγριος Ξυλοδαρμός δημοσιογράφου στο αντιμεταναστευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα – Ανενόχλητοι ενέργησαν χωρίς καμία προσαγωγή

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ξανά ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής γαλλόφωνων μέσων στην Ελλάδα, Τομά Γιακόμπι, από ομάδα ακροδεξιών στοιχείων.
Είναι η δεύτερη φορά που ο δημοσιογράφος γίνεται στόχαστρό ακροδεξιών επιθέσεων αλλά όχι τυχαία, καθώς ο ίδιος συνυπογράφει με τη δημοσιογράφο Ανζελίκ Κουρούνη το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή, προσωπική υπόθεση» και μάλιστα  επεξεργάζονται και δεύτερο ντοκιμαντέρ με τον τίτλο , «Χρυσή Αυγή – Υπόθεση όλων μας», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει.

Ο δημοσιογράφος Τομά Γιακομπί δήλωσε:

«Ακριβώς πέρυσι έγινε το ίδιο σε ένα συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Με αναγνώρισαν πάλι λόγω του ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή. Μου την πέσανε και με χτυπούσαν για περίπου πέντε λεπτά, ώσπου ήρθαν τα ΜΑΤ και εξαφανίστηκαν. Κανείς δεν επέμβαινε και αυτό ήταν το πιο σοκαριστικό. Δεν περίμενα τίποτε άλλο από αυτούς, δεν έχουν τίποτε άλλο στη γκάμα των δραστηριοτήτων τους παρά βία και μίσος. Για δεύτερη φορά ήμουν πολύ τυχερός που δεν έβγαλαν μαχαίρι, γκλομπ, σιδερογροθιές. Νόμιζα ότι με τόση πολλή αστυνομία μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου, έκανα λάθος. Δεν θα κρυφτώ όμως και δεν θα φοβηθώ. Και θα βγει και αυτό στη δεύτερη μας ταινία που ετοιμάζουμε για τη Χρυσή Αυγή».

Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως ακριβώς στο κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας, με ισχυρή αστυνομική περιφρούρηση, ένας άνθρωπος να δέχεται δολοφονική επίθεση και η παρέμβαση των αστυνομικών να καθυστερεί τόσο πολύ. Είναι θλιβερό στις εκκλήσεις των αυτοπτών μαρτύρων για βοήθεια οι Αρχές να κωφεύουν και να μην προχωρούν σε καμία προσαγωγή. Δυστυχώς η απλή καταδίκη του δολοφονικού συμβάντος από μεριάς κυβέρνησης δεν φτάνει για να κλείσει η υπόθεση.

Το κράτος οφείλει να προστατεύει τη δημοκρατία και να μην είναι επιλεκτικό στην παροχή ασφάλειας, ούτε ελαστικό σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων που καταπατούν τον νόμο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Β.Κ.

Πηγή φωτογραφίας: www.topontiki.gr/

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.