Σταθμο ελεγχου οχηματων αποκτα η Νυμφαια

Εφικτός στόχος ο Μάρτιος για την στελέχωση και τοποθέτηση ISOBOX

Στην Κομοτηνή ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου

Συνάντηση εργασίας για την εγκατάσταση σταθμού ελέγχου οχημάτων στον κάθετο άξονα Νυμφαία – Μακάζα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στο διοικητήριο της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης, παρουσία του  Γενικού Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Πάνου Σταμπουλίδη, του  διευθύνοντα συμβούλου της «Εγνατία Οδός Α.Ε» κ. Κωνσταντίνου Κουτσούκου και τοπικών φορέων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, αρχικά καλωσόρισε τον Γενικό γραμματέα Εμπορίου κ. Σταμπουλίδη, ευχαριστώντας επί τη ευκαιρία και το Υπουργείο Ανάπτυξης για τη συμβολή και στήριξή του, στο κατά τα άλλα πάγιο αίτημα της περιοχής.

«Η εγκατάσταση σταθμού ελέγχου για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να αντιμετωπίσουμε βασικά ζητήματα που αφορούν την οικονομία της περιοχής και ευρύτερα της χώρας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης, εκφράζοντας παράλληλα τη χαρά του για τη σύμπραξη της νέας κυβέρνησης.  «Θεωρώ ότι και οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα της περιοχής θα έχουν ένα όφελος το οποίο ανταποδοτικά θα το εισπράξει η ίδια η πολιτεία» είπε καταληκτικά ο κ. Τσαλικίδης.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και προστασίας καταναλωτή κ. Πάνος Σταμπουλίδης, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί όπως εξήγησε είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται την περιοχή, έπειτα από μία «πολύ έντονη» συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τον αντιπεριφερειάρχη. «Εμείς υλοποιούμε μια δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του παραεμπορίου-λαθρεμπορίου, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που έχει θετικό αναπτυξιακό πρόσημο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας, συμπληρώνοντας πως  «δεν βλέπουμε την αντιμετώπιση του παραεμπορίου ως κατασταλτική διαδικασία αλλά ως αναπτυξιακή, γιατί θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε την τοπική κοινωνία, ενισχύουμε τον ανταγωνισμό, θέλοντας οι δημόσιοι χώροι να διασφαλίζονται από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές». 

«Τοποθετώντας ένα ISOBOX πλήρως εξοπλισμένο και με όλα τα κατάλληλα μέσα που μπορεί να φέρει ένας τέτοιος μηχανισμός θα τονώσουμε την περιοχή, προστατεύοντας τα συμφέροντα των επιχειρηματιών» συνέχισε αναφέροντας ο κ. Σταμπουλίδης, ενώ σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ο ίδιος δήλωσε πως ο Μάρτιος είναι ένας εφικτός στόχος για να στελεχωθεί και χρησιμοποιηθεί το ISOBOX στο σημείο ελέγχου.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Εγνατία Οδός Α.Ε» κ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος, ανέφερε πως  πέρα από το κομμάτι των κατασκευών και της λειτουργίας των αυτοκινητοδρόμων, η εταιρία συνέβαλλε και σε αυτό το ζήτημα κατόπιν αιτήματος του Γενικού Γραμματέα. «Θεωρούμε ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής. Ως εταιρία κάνουμε παρόμοιες ενέργειες, συνδράμοντας στο γενικό καλό» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.